Petitchef

Paine de casa

Altele
2 porții
1 oră
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
1 kg faina

40g drojdie

2-3 cani de apa calduta

1 lingurita cu varf de sare

1 lingura de ulei

Preparare

  • Intr-un castron se pune toata faina si in mijloc se face o adancitura si se pune drojdia, putina apa si putina faina. Se amesteca usor si se lasa aproximativ 15 minute pana cand drojdia incepe sa lucreze si se umfla putin. Dupa aceasta se pune restul de apa, sarea si o lingura de ulei se amesteca usor pana se incorporeaza toata faina. Se framanta pana cand aluatul se desprinde de degete. Se pune aluatul la dospit si se cresteaza in mijloc ca sa poata creste iar pe deasupra puneti faina pentru ca aluatul sa nu prinda pojghita. Se lasa la dospit aproximativ 50 de minute pana cand aluatul isi dubleaza volumul. Apoi, pe masa tapetata cu faina se scoate aluatul din castron si se imparte in doua se framanta putin si preagtim aluatul pentru tava in care va fi pus. Se pune pe tava (in cazul meu in tavile de cozonac) si le lasa inca vreo 10 -15 minute sa creasca. Intre timp incalzim cuptorul la 170 grade si dupa ce au crescut painicile noastre din tava se dau la cuptor pana se rumenesc bine! Imediat ce se scot de la cuptor se scot si din tavi si se uda cu putina apa deasupra, apoi se invelesc intr-un stergar pana se racesc.

Poze

Paine de casa, poza 1Paine de casa, poza 2Paine de casa, poza 3

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Paine toast - de casa


Comentarii (16):

alexandrescu_j2013
alexandrescu_j2013, 02/06/2015

Am gătit

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/02/2014

Buna,usor de pregatit,imi place.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/09/2013

SI EU AM INCERCATO SI O IESIT PERFECT

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/11/2015

Cred ca nu trebuie adaugata toata apa odata ,dv spuneti in reteta 2-3 cani de apa calduta ,daca folosesc 3 cani ar putea iesi aluatul prea moale ,daca folosesc 2 cani ar putea iesi prea tare..trebuie precizata cantitatea de apa..2 sau 3 cani cu apa neaparat, daca a-ti gatit aceasta reteta .

(1) (0) Abuz
28/02/2015

Asta-i adevarata paine de casa

(0) (0) Abuz
12/01/2015

Multumim pentru reteta.O sa fac si eu neaparat piine de casa

(0) (0) Abuz
31/03/2014

Ok

(0) (0) Abuz
06/02/2014

SUPER

(0) (0) Abuz
18/12/2013

Acum o fabric

(0) (0) Abuz
24/11/2013

O reteta trditionala pe care am mai facuto si iasa de minune.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Paine de casa la tava - reteta traditionala romaneasca
Paine de casa la tava - reteta traditionala romaneasca
6 porții
1h30m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Paine de casa
Paine de casa
5 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine de casa cu bicarbonat (fara drojdie)
Paine de casa cu bicarbonat (fara drojdie)
10 porții
1 oră
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine de casa cu cereale
Paine de casa cu cereale
6 porții
2 ore
Ușor
5 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2h35m
Ușor
1 / 5
Rețetă Pudding de paine
Pudding de paine
12 porții
1h20m
Foarte ușor
2 / 5

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Cum sa faci paine de casa – colectie de reteteCum sa faci paine de casa – colectie de retetePizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: