Petitchef

Paine cu faina de porumb, seminte de in si fulgi de secara

Altele
6 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 cub drojdie de bere

2 linguri zahar

1 lingurita sare de mare grunjoasa

1 ou

500 ml lapte

100 ml ulei de orez

200 g faina de porumb

800-900 g faina de grau

200 g fulgi se secara

3 linguri de seminte de in

Preparare

  • Prepari intai faina de porumb: umpli doua rasnite de cafea cu malai, rasnesti 20-30de secunde si ai obtinut faina de porumb.
  • Intr-un castron mare pui cubul de drojdie, il lichefiezi cu zahar, adaugi oul, sarea, laptele, uleiul, fulgii de secara, seminte de in, faina de porumb si amesteci cu ajutorul unei furculite la inceput, dupa care, asta e bucataria, pui mana! Adaugi faina normala cat cuprinde.
  • Dupa ce ai facut aluatul acopera-l cu un prosop de bucatarie si aseza-l pe calorifer, acum cat mai este cald caloriferul, ca dupa aia dati fuga cu aluatul in balcon, unde bate soarele si il lasati acolo pana isi dubleaza volumul.
  • Dai jos aluatul de acolo de unde s-a umflat tot si il framanti 20 de secunde, cat sa nu obosesti, dar sa ii scoti aerele din el si apoi il modelezi rapid sub forma de sul pe care il pui in tava de chec, tapetata cu hartie de copt.
  • Il crestezi, il decorezi cu seminte si il pui iar sa creasca, dupa care il dai la cuptor pentru cam o ora la foc potrivit.

Poze

Paine cu faina de porumb, seminte de in si fulgi de secara, poza 1Paine cu faina de porumb, seminte de in si fulgi de secara, poza 2


Comentarii (13):

05/08/2014

E una din preferatele mele! Eu am pus mai multa drojdie (deoarece pe un cub de drojdie scria ca e doar pentru 500 gr faina), si am inlocuit fulgii de secara cu fulgi de orz (din aia aveam in casa).
Am incercat si o varianta de post, fara lapte si ou, merge si o sa mai incerc, dar parca nu a iesit la fel de pufoasa.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/11/2013

Excelenta aceasta paine eu o fac cu malaiul fiert si fara lapte

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/03/2014

Rea

(0) (0) Abuz
23/02/2014

Arata super

(0) (0) Abuz
10/10/2013

Super, merita incercat!

(0) (0) Abuz
15/09/2013

Ete f f f buna

(0) (0) Abuz
16/06/2013

Am incercat-o

(0) (0) Abuz
14/04/2013

Sunt incäntatä. incerc säptämäna ce vine si mai spun odata cum a fost

(0) (0) Abuz
21/02/2013

O incerc!

(0) (0) Abuz
05/02/2013

Am reusit sa fac si eu aceasta reteta si este peste asteptari. multumim pentru reteta. sotului meu nu ii venea sa creada ca este facuta de mine.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Paine din faina neagra&secara
Paine din faina neagra&secara
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Risotto cu st jacques si sofran
Risotto cu st jacques si sofran
2 porții
50 min
Ușor
2.5 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2h35m
Ușor
1 / 5
Rețetă Pudding de paine
Pudding de paine
12 porții
1h20m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!De ce este siropul de porumb un indulcitor controversat?De ce este siropul de porumb un indulcitor controversat?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: