Petitchef

Paine de casa cu cereale

Paine de casa multicereale (by Oaky).

Felul principal
6 porții
1 oră
1 oră
Ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se amesteca toata faina impreuna cu drojdia, 2 lingurite zahar, si se framanta cu apa calduta pentru activarea drojdiei
  • Cand aluatul capata forma, se adauga 2-3 linguri de ulei de masline si sarea
  • Se intinde o foaie groasa de aluat si pe mijloc se pun boabele de porumb si semintele de in.
  • Se ruleaza ca un strudel si se framanta pentru a le incorpora
  • Se lasa la crescuta 45-50 min
  • Se intinde o foaie groasa, se taie in doua, se obtin 2 rulouri de aluat pe care le impletim.
  • Se pune aluatul format in tava tapetata cu faina de porumb (tava ceramica, se poate folosi si hartie pergament)
  • Painea/aluat, in tava, se unge cu ou si se presoara fulgi de ovaz pe ea,
  • Se mai lasa la crescut 15 minute si se baga in cuptorul preincalzit la 180g
  • Se coace aproximativ 50 min - 1ora

Observații:

Se incerca cu o scobitoare. Daca nu se prinde aluatul atunci e gata.



Poze

Paine de casa cu cereale
Paine de casa cu cereale - poza 2
Paine de casa cu cereale - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

floric1978
floric1978, 05/11/2016

Incercati! Delicioasa.

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează