Petitchef

Paine De Casa Cu Cartofi

Tata mi-a facut painea asta acum cativa ani buni si de atunci o tot incerc pe cea din comert dar dupa ce am facut-o din nou in casa sa zis cu cumparatul, nici nu se compara.

Altele
2 porții
1 oră
30 min
Ușor
955 Kcal

Ingrediente

2
Cost estimat: 0.94 (0.47€/porție)

Preparare

  • Puneti drojdia si zaharul intr-un pahar si stingeti-o cu apa calduta, lasati pana incepe sa faca bule.
  • Puneti faina intr-un castron incapator, faceti o gaura in mijloc, presarati un praf de sare si rasturnati drojdia.
  • Dati cartoful prin razatoare si puneti-l peste faina.
    Framantati aluatul, mai adaugati apa cat sa incorporati toata faina.
  • Acoperiti aluatul si puneti-l la loc caldut pana se dubleaza ca si marime.
    Cand aluatul a crescut presarati faina pe o suprafata plana si framantati din nou.
  • Impartiti aluatul in doua si formati doua bile egale. Crestati painicile cu un cutit zimtat si asezatile pe o tava tapetata cu hartie de copt.
  • Pentru ca painea sa va iasa cu o coaja crocanta puneti la cuptor la gaz 9/240C pentru 10 minute apoi dati cuptorul la gaz5/190C pentru inca 15 minute.
    Sa stiti ca aceasta painica nu iese la fel de pufoasa ca painea normala din cauza cartofilor dar la gust nu va va dezamagii.
  • Lasati painea sa se odihneasca cam 5-10 minute apoi o puteti taia
    POFTA BUNA!!!

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (383g)
Calorii: 955Kcal
  • Carbo: 193.6g
  • Grăsimi: 2.7g
  • Grăsimi sat.: 0.5g
  • Proteine: 31.2g
  • Fibre: 11g
  • Zahăr: 8.9g
  • ProPoints: 25
  • SmartPoints: 27

Poze

Paine De Casa Cu Cartofi
Paine De Casa Cu Cartofi - poza 2
Paine De Casa Cu Cartofi - poza 3

Întrebări:




Comentarii (15):

doina_m2014
doina_m2014, 03/02/2014

Cred ca este f.gustoasa si sigur voi incerca aceasta reteta. Dar nu stiucum se pun cartofii..Cruzi sau fierti??multumesc anticipat pentru raspuns.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
12/10/2013

O sa incerc sieu

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
mona, 15/09/2018

Vreau demult sa fac retetya

(0) (0) Abuz
23/08/2015

Voi incerca reteta

(0) (0) Abuz
21/01/2015

Cartoful se fierbe si apoi se adauga in compozitie ,dat prin razuitoare,sau strivit ca pentru piure

(1) (0) Abuz
26/12/2014

Nu stiu, cartoful trebuie fiert sau crud, dat prin razatoarea cu gaurii mari sau mici. astept un raspuns. multumesc

(0) (0) Abuz
26/01/2014

Nice

(0) (0) Abuz
15/09/2013

Foarte buna o sa fac si eu

(0) (0) Abuz
29/08/2013

Delicioasa,chiar daca are si cartof mmm

(0) (0) Abuz
04/08/2013

Poate ai nevoie de meditatii la limba romana, ce zici?

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Pudding de paine
Pudding de paine
12 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Chipsuri de paine pita - reteta expresa
Chipsuri de paine pita - reteta expresa
20 porții
15 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează