Petitchef

Chili con carne

Aperitiv
2 porții
40 min
40 min
Foarte ușor
  • Chili con carne
  • Chili con carne, poza 2
  • Chili con carne, poza 3
  • Chili con carne, poza 4
  • Chili con carne, poza 5
  • votează acum
Chili con carne
 

Ingrediente

Numarul de porții: 2
-1/2 kg carne tocata de vita, sau amestec de vita si porc

- 2 cepe rosii

- 2 linguri de ulei

- 1 conserva boabe de porumb

- 1 conserva de boabe de fasole rosie

- 200- 300 g sos de rosii (gros)

- 1 lingurita de chimen macinat

- 1 lingurita oregano

- 1-2 lingurile chili iute

- 1 lingurita piper

- sare dupa gust

- 1 lingurita de cacao

Preparare

  • Pe langa cele de sus mai aveti nevoie de tortilla, sau de cipsuri Tortilla Chips de la Chio. Se taie ceapa si se caleste in ulei. Se adauga carnea tocata peste si cu ajutorul unei furculite (de lemn, daca folositi cratita sau tigaie teflonata) se sfarma carnea, ca sa nu se formeze bucati mari.
  • Dupa ce carnea si-a schimbat culoarea, strecurati surplusul de grasime si adaugati condimentele (chimen, piper, sare, oregano, chili).Adaugati sosul de rosii si lasati sa dea un clocot, cam 10 min.
  • Puneti si boabele de fasole si cele de porumb, iar la sfarsit adaugati pudra de cacao.Asezonati cu sare, piper si bineinteles chili, daca mai e nevoie.
  • Se serveste cu tortila prospata, taiata in patru, peste care eu am aruncat un pic de ulei de masline si am dat-o la cuptor (180 C) pt 5 minute.




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Orezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătosAm plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: