Petitchef

Aperitiv cu carne uscata

Aperitiv
8 porții
60 min
8 min
Foarte ușor
Va prezentam 4 retete cu carne uscata, extrem de usor de facut. Utilizati carne uscata, uneori prosciutto crudo pentru a aduce o nota putin sarata care va face diferenta in acest aperitiv.
3 retete vor fi fara coacere: vom face impachetari, frigarui si rulouri. In cele din urma, foaia de brick va fi gatita sub forma unui con insotit de o umplutura de branza proaspata :-)
Urmati pas cu pas etapele de realizare a acestor 4 retete festive si nu ezitați sa ne spuneți intr-un comentariu care este favorita dvs. :-)

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Conuri cu carne uscata:

Rulouri cu carne uscata:

Aperitiv cu prosciutto crudo:

Frigarui:

Materiale

  • Frigarui mici de lemn

Preparare

  • Etapa 1 - Aperitiv cu carne uscata
    Conurile:
    Suprapuneti foile de brick si taiati-le in 4 sferturi. Taiati marginile rotunjite pentru a forma triunghiuri.
  • Etapa 2 - Aperitiv cu carne uscata
    Ungeti fiecare triunghi cu ulei de masline. Strangeti-le sub forma de cornet, privind tehnica din video de mai jos.
  • Etapa 3 - Aperitiv cu carne uscata
    Puneti-le pe o foaie de copt acoperita cu hartie de pergament si coaceti timp de aproximativ 8 minute la 180° C. Cornetele trebuie sa fie de culoare maro aurie.
  • Etapa 4 - Aperitiv cu carne uscata
    Se amesteca branza cu 5 felii de carne uscata taiata in bucati mici, ceapa taiata, busuioc taiat, seminte de pin. Puneti sare si piper.
  • Etapa 5 - Aperitiv cu carne uscata
    Umpleti fiecare con cu acest amestec folosind un posh. Taiati ultima felie de carne in bucati mici si puneti peste crema.
  • Etapa 6 - Aperitiv cu carne uscata
    Rulouri cu carne uscata:
    Pe fiecare felie de carne uscata, aplicati 1/3 un strat generos de crema de branza.
  • Etapa 7 - Aperitiv cu carne uscata
    In centrul acestui strat, puneti cepsoara taiata.
    Rulati.
  • Etapa 8 - Aperitiv cu carne uscata
    Aperitivul cu prosciutto crudo:
    Intindeti 2 linguri de crema de branza pe fiecare tortilla.
  • Etapa 9 - Aperitiv cu carne uscata
    Se presara frunzele de rucola si puneti 2 felii de prosciutto crudo pe fiecare tortilla.
  • Etapa 10 - Aperitiv cu carne uscata
    Rulati si strangeti bine.
    Taitati tortilla in mini rulouri.
  • Etapa 11 - Aperitiv cu carne uscata
    Frigaruile:
    Intr-un castron, puneti bilele de mozzarella, adaugati putin ulei de masline si busuiocul tocat. Amestecati bine.
  • Etapa 12 - Aperitiv cu carne uscata
    Infigeti cate o bila de mozzarela pe batul de frigarui, adaugati o bucata de prosciutto crudo si o bucata de rosie uscata.
  • Etapa 13 - Aperitiv cu carne uscata
    Repetati, terminand cu rosiile uscate.

Video

YouTube

Poze

Aperitiv cu carne uscata, poza 1
Aperitiv cu carne uscata, poza 2
Aperitiv cu carne uscata, poza 3
Aperitiv cu carne uscata, poza 4
Aperitiv cu carne uscata, poza 5
Aperitiv cu carne uscata, poza 6

Întrebări:




Comentarii:

Luci, 26/02/2020

Ce sunt foi de brick si unde se gasesc, multumesc

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Aperitiv pentru revelion
Aperitiv pentru revelion
4 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Aperitiv arici
Aperitiv arici
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Cornete cu carne uscata
Cornete cu carne uscata
8 porții
28 min
Ușor
2 / 5
Rețetă Rulouri cu carne uscata si branza de capra
Rulouri cu carne uscata si branza de capra
8 porții
15 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Aperitiv samosas cu mere si scortisoara
Aperitiv samosas cu mere si scortisoara
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Delicii din cufarul marii - salata de icreDelicii din cufarul marii - salata de icreO delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelulUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.