Petitchef

Kurtos kolac

Aperitiv
6 porții
30 min
10 min
Foarte ușor
478 Kcal

Ingrediente

6
Cost estimat: 2.08 (0.35€/porție)

Preparare

  • Se incalzeste laptele si se amesteca cu drojdia.
    Intr-un bol se pune faina. Se faca o gaura in mijloc si se pune oul, sarea, zaharul, vanilia si uleiul iar apoi se toarna laptele.
  • Se framanta bine, apoi se lasa la dospit .
    Cand a dospit se imparte in 4-5 depinde cat de mari ii vreti si se face din fiecare cate un snur gros cam cat degetul mic.
  • Se infasoara pe un cilindru fie de lemn fie de sticla unse cu ulei, astfel incat sa lasati spatiu cam de 0,5 cm intre dungile de aluat infasurat .
  • Se unge cu ulei si , se presara zahar apoi se ruleaza cilindrul pe masa de lucru astfel incat sa se uneasca aluatul intre el. pus folie de aluminiu pe lemn pentru ca era lemn tratat dar daca e lemn curat nu e nevoie.
  • Se pune deasupra carbunilor si se rasuceste din cand in cand. Atentie ca se face foarte repede.
    Cand este rumenit pe toate partile , se da prin nuca macina si se scoate de pe cilindru.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 478Kcal
  • Carbo: 83.3g
  • Grăsimi: 9.4g
  • Grăsimi sat.: 1.8g
  • Proteine: 12.5g
  • Fibre: 3.3g
  • Zahăr: 25g
  • ProPoints: 13
  • SmartPoints: 17
Informații nutriționale pentru 1 porție (166g)


Poze

Kurtos kolac
Kurtos kolac - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

05/10/2016

Nu comentez reteta, este ok dar numele corect este 'Kurtos Kalacs'. Credeti-ma, sunt ungur :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/03/2014

Super !
carina pupici

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/07/2013

Super buna reteta !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/10/2016

Incerc sa o fac si eu.Imi doresac de mult aceasta reteta.Multumesc pentru ea.

(0) (0) Abuz
05/10/2016

Aperitiv?

(0) (0) Abuz
05/10/2016

E desert, nu aperitiv. O prezentare mediocra!

(0) (0) Abuz
pelinvasile
pelinvasile, 05/10/2016

Aperitiv?

(0) (0) Abuz
15/12/2013

Foarte fain

(0) (0) Abuz
27/08/2013

Ok!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
26/05/2013

Excelent

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!


Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează