Kurtos kolac

Aperitiv
4 porții
Foarte ușor
50 min
717 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 2.08 (0.52€/porție)

Preparare

Preparare30 min
Gătire20 min
  • Se incalzeste laptele si se amesteca cu drojdia.
    Intr-un bol se pune faina. Se faca o gaura in mijloc si se pune oul, sarea, zaharul, vanilia si uleiul iar apoi se toarna laptele.
  • Se framanta bine, apoi se lasa la dospit .
    Cand a dospit se imparte in 4-5 depinde cat de mari ii vreti si se face din fiecare cate un snur gros cam cat degetul mic.
  • Se infasoara pe un cilindru fie de lemn fie de sticla unse cu ulei, astfel incat sa lasati spatiu cam de 0,5 cm intre dungile de aluat infasurat .
    Se unge cu ulei si , se presara zahar apoi se ruleaza cilindrul pe masa de lucru astfel incat sa se uneasca aluatul intre el.
  • Pus folie de aluminiu pe lemn pentru ca era lemn tratat dar daca e lemn curat nu e nevoie.
    Se pune deasupra carbunilor si se rasuceste din cand in cand. Atentie ca se face foarte repede.
    Cand este rumenit pe toate partile , se da prin nuca macina si se scoate de pe cilindru.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 716Kcal
  • Carbo: 125g
  • Grăsimi: 14.1g
  • Grăsimi sat.: 2.7g
  • Proteine: 18.8g
  • Fibre: 5g
  • Zahăr: 37.6g
  • ProPoints: 19
  • SmartPoints: 25
Informații nutriționale pentru 1 porție (249g)
SSandytza

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

As manca toata ziua doar kurtos

abuz

Cele mai bune!!!!

abuz

Am sa incerc si eu pentru matele mele

abuz

Arata minunat si sper sa incerk sa-l prepar si eu

abuz

Capula

abuz

Urata,scrisa gresit,fara virgule la alt produs,jalnuc.

abuz