Petitchef

Kurtos kolac

Aperitiv
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor
717 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 2.08 (0.52€/porție)

Preparare

  • Se incalzeste laptele si se amesteca cu drojdia.
    Intr-un bol se pune faina. Se faca o gaura in mijloc si se pune oul, sarea, zaharul, vanilia si uleiul iar apoi se toarna laptele.
  • Se framanta bine, apoi se lasa la dospit .
    Cand a dospit se imparte in 4-5 depinde cat de mari ii vreti si se face din fiecare cate un snur gros cam cat degetul mic.
  • Se infasoara pe un cilindru fie de lemn fie de sticla unse cu ulei, astfel incat sa lasati spatiu cam de 0,5 cm intre dungile de aluat infasurat .
    Se unge cu ulei si , se presara zahar apoi se ruleaza cilindrul pe masa de lucru astfel incat sa se uneasca aluatul intre el.
  • Pus folie de aluminiu pe lemn pentru ca era lemn tratat dar daca e lemn curat nu e nevoie.
    Se pune deasupra carbunilor si se rasuceste din cand in cand. Atentie ca se face foarte repede.
    Cand este rumenit pe toate partile , se da prin nuca macina si se scoate de pe cilindru.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 716Kcal
  • Carbo: 125g
  • Grăsimi: 14.1g
  • Grăsimi sat.: 2.7g
  • Proteine: 18.8g
  • Fibre: 5g
  • Zahăr: 37.6g
  • ProPoints: 19
  • SmartPoints: 25
Informații nutriționale pentru 1 porție (249g)


Poze

Kurtos kolac
Kurtos kolac - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

27/06/2013

As manca toata ziua doar kurtos

(0) (0) Abuz
26/01/2013

Cele mai bune!!!!

(0) (0) Abuz
09/08/2012

Am sa incerc si eu pentru matele mele

(0) (0) Abuz
09/01/2012

Arata minunat si sper sa incerk sa-l prepar si eu

(0) (0) Abuz
13/10/2011

Capula

(0) (0) Abuz
01/08/2011

Urata,scrisa gresit,fara virgule la alt produs,jalnuc.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!


Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează