Kurtos kolac
Ingrediente
4
Cost estimat: 2.08Euros€ (0.52€/porție)
Preparare
Preparare30 min
Gătire20 min
- Se incalzeste laptele si se amesteca cu drojdia.
Intr-un bol se pune faina. Se faca o gaura in mijloc si se pune oul, sarea, zaharul, vanilia si uleiul iar apoi se toarna laptele. - Se framanta bine, apoi se lasa la dospit .
Cand a dospit se imparte in 4-5 depinde cat de mari ii vreti si se face din fiecare cate un snur gros cam cat degetul mic. - Se infasoara pe un cilindru fie de lemn fie de sticla unse cu ulei, astfel incat sa lasati spatiu cam de 0,5 cm intre dungile de aluat infasurat .
Se unge cu ulei si , se presara zahar apoi se ruleaza cilindrul pe masa de lucru astfel incat sa se uneasca aluatul intre el. - Pus folie de aluminiu pe lemn pentru ca era lemn tratat dar daca e lemn curat nu e nevoie.
Se pune deasupra carbunilor si se rasuceste din cand in cand. Atentie ca se face foarte repede.
Cand este rumenit pe toate partile , se da prin nuca macina si se scoate de pe cilindru.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 716Kcal
- Carbo: 125g
- Grăsimi: 14.1g
- Grăsimi sat.: 2.7g
- Proteine: 18.8g
- Fibre: 5g
- Zahăr: 37.6g
- ProPoints: 19
- SmartPoints: 25
Informații nutriționale pentru 1 porție (249g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
As manca toata ziua doar kurtos
Cele mai bune!!!!
Am sa incerc si eu pentru matele mele
Arata minunat si sper sa incerk sa-l prepar si eu
Capula
Urata,scrisa gresit,fara virgule la alt produs,jalnuc.