Kurtos kolac

Aperitiv
Foarte ușor
50 min
717 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 2.08 (0.52€/porție)

Preparare

Preparare30 min
Gătire20 min
  • Se incalzeste laptele si se amesteca cu drojdia.
    Intr-un bol se pune faina. Se faca o gaura in mijloc si se pune oul, sarea, zaharul, vanilia si uleiul iar apoi se toarna laptele.
  • Se framanta bine, apoi se lasa la dospit .
    Cand a dospit se imparte in 4-5 depinde cat de mari ii vreti si se face din fiecare cate un snur gros cam cat degetul mic.
  • Se infasoara pe un cilindru fie de lemn fie de sticla unse cu ulei, astfel incat sa lasati spatiu cam de 0,5 cm intre dungile de aluat infasurat .
    Se unge cu ulei si , se presara zahar apoi se ruleaza cilindrul pe masa de lucru astfel incat sa se uneasca aluatul intre el.
  • Pus folie de aluminiu pe lemn pentru ca era lemn tratat dar daca e lemn curat nu e nevoie.
    Se pune deasupra carbunilor si se rasuceste din cand in cand. Atentie ca se face foarte repede.
    Cand este rumenit pe toate partile , se da prin nuca macina si se scoate de pe cilindru.

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 716Kcal
  • Carbo: 125g
  • Grăsimi: 14.1g
  • Grăsimi sat.: 2.7g
  • Proteine: 18.8g
  • Fibre: 5g
  • Zahăr: 37.6g
  • ProPoints: 19
  • SmartPoints: 25
Informații nutriționale pentru 1 porție (249g)
SSandytza

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.48/5, 23 voturi 6 comentarii

anonymous

As manca toata ziua doar kurtos

abuz

anonymous

Cele mai bune!!!!

abuz

anonymous

Am sa incerc si eu pentru matele mele

abuz

anonymous

Arata minunat si sper sa incerk sa-l prepar si eu

abuz

anonymous

Capula

abuz

anonymous

Urata,scrisa gresit,fara virgule la alt produs,jalnuc.

abuz