Petitchef

Mere coapte cu scortisoara si rom

Aperitiv
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
mere cate aveti pofta

cate o bucatica de unt pentru fiecare mar

scoartisoara

rom sau esenta de rom

zahar

Preparare

  • Taiat capacul fiecarui mar un pic inclinat ca sa rezulte o adancitura in care pus bucatica de unt, o lingurita de zahar, o lingurita de rom (sau cate o picatura de esenta) si scortisoara macinata.
  • Apoi pus intr-o tava si in cuptor la foc mediu, pana cand coaja merelor s-a incretit. Cand il mananci, poti sa-i mai pui un pic de zahar pudra si/sau smantana. Sunt delicioase si calde si reci.



Comentarii:

30/09/2016

Miam, miam.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/02/2014

Buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
30/10/2013

Cu putina tarie!-:)

(0) (0) Abuz
09/01/2013

Arata delicios si e simplu de facut!!!
Perfect!
Eu am mai adaugat si nuca si a fost delicios.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Mere coapte
Mere coapte
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă MERE COAPTE
MERE COAPTE
4.3 / 5
Rețetă Mere coapte umplute cu smochine
Mere coapte umplute cu smochine
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu mere, nuci si scortisoara
Tarta cu mere, nuci si scortisoara
6 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef
Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef
6 porții
1h10m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Aperitiv samosas cu mere si scortisoara
Aperitiv samosas cu mere si scortisoara
6 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Beneficiile otetului de mereBeneficiile otetului de mereLemnul dulce - ScortisoaraLemnul dulce - Scortisoara

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: