Petitchef

ARDEI UMPLUT CU CARNE DE CURCAN SI LEGUME IN SOS DE SMANTANA

mal

Zilele trecute am facut acesti ardei  umpluti cu carne de curcan si legume , care au iesit foarte gustosi  si ...dupa cum v-am promis pe facebook, iata azi postez si reteta :)

Prepar destul de des ardei umpluti si in cantitati impresionante , de ordinul sutelor, insa de cele mai multe ori cu carne de porc macinata si sos de rosii :)

De doi ani lucrez pe timpul verii ca bucatar la o tabara si imi bucur musafirii cu acest preparat, saptamanal. In zilele cand avem la masa ardei umplut ne raman cainii flamanzi, deoarece se mananca in proportie de  100%.

Pentru ai mei, acasa,   imi permit sa deviez de la reteta clasica si ii prepar cu pui si sos de smantana uneori sau asa cum am facut acum ,cu carne de curcan si sos de smantana.

Dar sa va spun ce simplu se fac ...:)

Mai intai am curat si taiat o ceapa si un ardei cubulete...apoi am dat pe razatoarea mare un morcov , am taiat bucatele si o tija de telina pe care le-am calit  usor in cateva linguri de ulei



 Am adaugat orezul si l-am calit impreuna cu legumele pana a  devenit transparent...apoi le-am luat de pe foc.



Carnea am taiat-o cubulete



si am adaugat-o peste amestecul de legume si orez. Am condimentat cu piper si vegeta, am sarat, am adaugat un ou si putina faina sa leg compozitia si am amestecat totul bine, bine.



 Cam asa arata amestecul inainte sa fie  pus in ardei:



Ardeilor  spalati bine  le-am taiat cotorul si  i-am curatat de seminte  , apoi cu o lingurita le-am dat sa pape umplutura care v-am aratat-o mai devreme pana s-au umplut :)

I-am pus la fiert in apa clocotita , cat sa-i acopere ..si i-am lasat cca o ora la foc mediu sa se patrunda bine.

Deoarece am pus  faina in compozitie,  in timpul fierberii aceasta  s-a integrat  in zeama ingrosand-o, astfel ca n-a mai fost nevoie sa mai  ingros in niciun  alt fel sosul, ci doar i-am adaugat la final smantana putin diluata.



In timpul servirii am mai adaugat smantana si piper negru macinat.





Incercati !










Comentarii:

28/11/2013

Pentru ca nu are cantitatile necesare !!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Moelleux cu legume si smantana
Moelleux cu legume si smantana
4 porții
1 h 10 m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.