Timp de preparare:5 ore (complexitate redusa)
Ingrediente:Un curcan de 3-4 kg 2 cepe 2 mere 2 morcovi Piper Sare Salvie Cimbru Dafin Rozmarin Ghimbir Boia Unsoare de porc Rom
Mod de preparare:Se pune curcanul cur??at într-o oal? ?i se adaug? apa de izvor s?-l acopere. In ap? se pun 2 linguri cu sare mare, 4 foi de dafin, câteva boabe de piper ?i de ienibahar. Se pune la rece pe balcon pân? a doua zi. Se spala bine, se zvânt? cu prosoape de hârtie. Se unge cu mirodenii ?i cu unsoare(interior ?i exterior), Merele ?i cepele se taie felii si se pun în curcan, Intr-o tav? mare se pune curcanul peste morcovii taia?i rondele. Se adauga apa cam pân? la jum?tatea t?vii. Se acoper? cu folie de aliminiu. Se da la foc mare în cuptorul încalzit cam o or?, apoi la foc mediu cam 2 ore. Se ia folia, se întoarce cu pieptul în sus, se desfac pulpele de corp pentru a se face mai bine, se unge cu putin ulei si se las? s? se rumeneasc? cam 40 de minute. Se strope?te cu rom, se presar? boia si se mai d? cam 15 minute la cuptor. Se încearc? dac? este f?cut. Se serve?te cu piure de cartofi, sos de mere sau gutui, dup? preferin??.
Sursa:gustos.ro