Petitchef

Clatite cu dulceata

Desert
4 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1/2 kg faina alba

2 oua

1 l apa minerala

2 plicuri zahar vanilat

sare

Preparare

  • Se pune faina intr-o oala, se adauga ouale, zaharul vanilat si sarea apoi se toarna apa minerala si se amesteca cu un tel pana cand se omogenizeaza continutul. Se incinge o tigaie neadeziva si se unge cu o bucata de carpa curata/ servetel de hartie inmuiata in ulei. Se toarna cate un polonic mic din compozitie si se inclina tigaia, pentru ca aceasta sa se intinda uniform. Prajiti clatita timp de un minut, pana cand marginile devin crocante si compozitia se patrunde. Intoarceti clatita cu ajutorul unul cutit mai lat si prajiti inca un minut. Daca prima clatita este prea groasa, mai adaugati apa in compozitie pentru a o dilua. Apoi scoateti clatita pe o farfurie si puneti-o in cuptorul incalzit pentru a sta calda. Repetati procedeul cu tot aluatul ramas. Nu uitati sa ungeti tigaia la fiecare 2-3 clatite. Cand ati terminat de prajit clatitele le veti umple cu dulceata la alegere si le veti rula...se servesc atat calde cat si reci.

    Detalii suplimentare gasiti pe:
    www.gatindcumira.blogspot.com



Comentarii (100):

16/10/2016

Se pune si ulei in compozitie ,nu se lipesc

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/08/2015

Delicioase

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/05/2015

Deliciosssssssssssssss

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/12/2014

In aluat se adauga ulei. iar in acest caz nu se unge tigaia decat prima oara.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
23/03/2014

O reteta usoara recunosc .

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/02/2014

Foarte buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/01/2014

Delicioase

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/12/2013

Tata e Master Chef la clatite,Doamne Ajuta-i.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/12/2013

Tot asa de bune sunt si cu apa,nu neaparat sifon sau apa minerala

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/12/2013

Nu stiu daca chiar trebuia o reteta scrisa pentru acest preparat! :)))) E pentru incepatori! Eu folosesc lapte, tigaia neadeziva o numesc "tigaie care nu lipeste", clatita n-o intorc cu cutitul ci o rasucesc in aer ca sa cada ea cum vreau eu inapoi in tigaie :), sare se pune doar un varf de cutit (n-ai specificat cantitatea!) si se umple nu doar cu dulceata, sunt grozave cu "nutella" sau chiar cu branza dulce, sau branza si smantana, etc... Daca ai necazuri financiare si nu prea ai ce sa pui copiilor pe masa dar vrei totusi sa le faci ceva dulce, o poti face cu sifon (nu neaparat apa minerala), o poti lega si cu un singur ou si mai mult decat atat, o poti umple si cu... zahar! Deci.... simpla si variata! Mira, spune-ne si altceva, sa incercam si ceva nou! :) O zi buna va ureaza Cristian!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Clatite samosas
Clatite samosas
8 porții
2h30m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Clatite marmorate
Clatite marmorate
8 porții
1h32m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Dulceata de caise la multicooker philips
Dulceata de caise la multicooker philips
6 porții
3h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Clatite cu dulceata
Clatite cu dulceata
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Clatite cu dulceata
Clatite cu dulceata
2 porții
40 min
Foarte ușor
2.3 / 5
Rețetă Clatite cu dulceata de capsuni
Clatite cu dulceata de capsuni
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: