Petitchef

Clatite cu dulceata

Desert
4 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se pune faina intr-o oala, se adauga ouale, zaharul vanilat si sarea apoi se toarna apa minerala si se amesteca cu un tel pana cand se omogenizeaza continutul. Se incinge o tigaie neadeziva si se unge cu o bucata de carpa curata/ servetel de hartie inmuiata in ulei. Se toarna cate un polonic mic din compozitie si se inclina tigaia, pentru ca aceasta sa se intinda uniform. Prajiti clatita timp de un minut, pana cand marginile devin crocante si compozitia se patrunde. Intoarceti clatita cu ajutorul unul cutit mai lat si prajiti inca un minut. Daca prima clatita este prea groasa, mai adaugati apa in compozitie pentru a o dilua. Apoi scoateti clatita pe o farfurie si puneti-o in cuptorul incalzit pentru a sta calda. Repetati procedeul cu tot aluatul ramas. Nu uitati sa ungeti tigaia la fiecare 2-3 clatite. Cand ati terminat de prajit clatitele le veti umple cu dulceata la alegere si le veti rula...se servesc atat calde cat si reci.

    Detalii suplimentare gasiti pe:
    www.gatindcumira.blogspot.com

Rețete inrudite

YouTube

Clatite cu pastis


Întrebări:




Comentarii (101):

gabriela_p2014_1, 26/05/2024

Super ușoară rețeta! Super bune clătitele!
Mulțumesc pentru rețeta! Ești minunata ca ai împărtășit o!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/10/2016

Se pune si ulei in compozitie ,nu se lipesc

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
23/08/2015

Delicioase

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/05/2015

Deliciosssssssssssssss

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/12/2014

In aluat se adauga ulei. iar in acest caz nu se unge tigaia decat prima oara.

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
23/03/2014

O reteta usoara recunosc .

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/02/2014

Foarte buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/01/2014

Delicioase

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/12/2013

Tata e Master Chef la clatite,Doamne Ajuta-i.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/12/2013

Tot asa de bune sunt si cu apa,nu neaparat sifon sau apa minerala

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 11

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Clătite chinezești cu ceapă verde - scallion pancakes
Clătite chinezești cu ceapă verde - scallion pancakes
8 porții
1 h 4 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Clătite vegane și fără gluten
Clătite vegane și fără gluten
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Clatite marmorate
Clatite marmorate
8 porții
1 h 32 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Clatite japoneze
Clatite japoneze
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Clătite cu mere fără zahăr adăugat
Clătite cu mere fără zahăr adăugat
4 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează