Aluatul de clatite: Se amesteca faina si sarea. Adaugati ouale și amestecati bine. Adaugati uleiul si amestecati.
La final adaugati laptele putin cate putin, amestecand, pana obtineti o pasta omogena. Acoperiti vasul cu folie alimentara si dati-l la frigider timp de 1 ora.
Incalziti o tigaie la foc mediu. Ungeti tigaia cu un servetel absorbant inmuiat in ulei. Amestecati aluatul si puneti cu ajutorul unui polonic, in tigaie. Distribuiti uniform. Gatiti aproximativ 2 min.
Intoarceti clatita si gatiti timp de aproximativ 1 - 2 minute si lasati-o deoparte. Faceti acelasi lucru cu restul de aluat.
Béchamel-ul : Fierbeti laptele. Topiti untul intr-o tigaie. Cand incepe sa „sfaraie”, adaugati faina dintr-o data si amestecati cu un tel.
Lasati „roux-ul” sa se gateasca timp de 2 minute, fara a-l lasa sa se rumeneasca!
Adaugati laptele fiert si amestecati bine pana obtineti o textura neteda. Luati de pe foc si condimentati cu sare, piper si nucsoara.
Adaugati cascavalul ras si jambonul/sunca taiat in bucati mici si amestecati bine.
Umpleti clatitele: Puneti aproximativ 1 lingura din compozitia preparata anterior, din centrul clatitei. Indoiti partea de jos a clatitei spre centru, apoi marginile stanga si dreapta si apoi pliati partea superioara pentru a forma un dreptunghi.
Topiti untul cu uleiul de masline intr-o tigaie. Asezați clatitele in tigaie, pe partea plata si gatiti-le la foc mediu, timp de 2 minute pe fiecare parte
Gatiti toate clatitele umplute si serviti cu o salata mica.Gata!