Pastisul este un aperitiv esential in Provence, este un sortiment de bautura cu aroma puternica de licorice si anason stelat, care se serveste diluat cu apa foarte rece. Mai ales vara, francezii beau adesea pastis combinat cu siropuri din fructe.
Cu aroma sa herbala de anason, se potriveste de minune cu pestele si fructele de mare. Pastisul poate fi folosit cu succes si in retetele de dulciuri, asa ca noi azi l-am adaugat in clatite.
Amestecati ouale cu zaharul, apoi adaugati pastisul, extractul de vanilie si laptele. Amestecati bine.
Adaugati treptat faina. Acoperiti vasul cu folie si puneti in frigider pentru 30 de minute. Amestecati din nou inainte de utilizare.
Încalziti o tigaie pentru clatite si folosind un servetel de hartie inmuiat in ulei sau unt topit, ungeti tigaia. Se toarna o jumatate de polonic de aluat.
Intindeti aluatul in tigaie si rumeniti clatitele pe fiecare parte, intorcandu-le cu spatula atunci cand marginile se desprind sau folositi tehnica personala de intoarcere a clatitelor :)
Comentarii:
Imi place la nebunie !