Frisca cu gelatina pentru ornat

Ingrediente
8
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Este de preferat sa se prepare cu albus, întrucît îsi dubleaza volumul si se evita granularea. Frisca va fi moale, ca o frisca batuta tare, asa cum este partea de deasupra a acesteia, (fara zer) nu se va închega mai mult, astfel ca se poate folosi la ornat oricînd, îsi va pastra bine forma si nu va lasa zer în pre parat.
- Daca se procura batuta spuma, frisca se pastreaza la frigider, pîna cînd se amesteca cu albusul batut spuma, urmînd acelasi procedeu.
- Frisca cu gelatina pentru ornat se pune într-un cornet cu sprit crestat la vîrf si cu ea se va orna orice preparat, dupa indicatiile din retete: savarine, torturi, rulouri etc.
- Aceasta frisca moale se va folosi numai pentru ornat dea supra, unde trebuie sa-si mentina forma, sau pentru umplut rulouri din aluat frantuzesc, unde nu va fi presata de greutatea foilor.
- Preparatul care urmeaza sa fie ornat se tine neaparat în frigider, cea 2 ore, ca sa fie rece. Daca se lasa la temperatura bucatariei, gelatina din frisca, în contact cu preparatul mai cald, se va muia imediat si îsi va pierde forma .
Retete de prajituri si torturi
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!