Petitchef

Indiene cu frisca

Aperitiv
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor
496 Kcal

Ingrediente

6

Preparare

  • Se tapeteaza 2-3 tavi cu margarina solida si faina. Pe tapetul din tava., se marcheaza rondele cu un pahar de vin cu marginea subtire, cu distanta de 2 cm intre ele. intr-un cazanel de 2?3 1, se pregateste compozitia ca pentru oricare pandispan. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si romul sau zeama de lamiie si se bat in continuare, pina cind se intaresc din nou, ca o zapada. Dupa aceea, se adauga galbenusurile, se bat cu telul de 4-5 ori si se pune toata faina, amestecind usor, cu telul numai prin rasturnare, de jos in sus, de 9-10 ori.
  • Se ia cite o lingurita cu virf, se pune pe locul marcat si, fara sa se atinga tapetul, se lateste putin cu virful linguritei, ca sa ia la baza exact forma rondelei marcate in asa fel, incit sa se obtina grosimea de 1/2 cm la mijloc, iar la margine mai putin, imitind o palarie de ciuperca. Compozitia se ia numai din margine, fara sa se mai amestece in ea, pina cind se termina. Indie-nele se coc la foc mijlociu, 15 minute.
  • Dupa ce s-au copt, se trece cu cutitul pe sub ele, se scot din tava si se asaza, unele iinga altele, pe baza lor, pe uit platou. Jumatate din numarul indienelor se glaseaza cu cacao sau ciocolata., sau cu serbet de cacao. Glasarea se face, introducind indienele cu partea de deasupra in glazura, sau intinzind glazura, cu lama cutitului, deasupra lor, sau asezind pe fiecare cu baza pe o furculita care se tine deasupra vasului cu glazura fluida si tur-nind cu lingura glazura peste ele.
  • Se asaza apoi pe o foaie de nailon, ca glazura sa se usuce bine si sa se intareasca. Pe fiecare baza a indienelor neglasate se pune un strat de 2 cm frisca batuta spuma, cu sau fara gelatina si peste aceasta se asaza cite o indiana giasata. Indienele se pot umple, la fel, cu orice fel de. Crema pentru torturi” sau cu .Spuma de albus cu marmelada de caise”.

R Retete de prajituri si torturi

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (175g)
Calorii: 496Kcal
  • Carbo: 43g
  • Grăsimi: 31.5g
  • Grăsimi sat.: 20.4g
  • Proteine: 9.4g
  • Fibre: 0.8g
  • Zahăr: 28.8g
  • ProPoints: 14
  • SmartPoints: 23

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Frozen daiquiri
Frozen daiquiri
1 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Noisetier-prăjitura cu alune din 5 ingrediente!
Noisetier-prăjitura cu alune din 5 ingrediente!
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu afine din pirinei
Tarta cu afine din pirinei
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! 10 Secrete pentru o frisca perfecta! 10 Secrete pentru o frisca perfecta!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează