Petitchef

Frisca cu gelatina (var II )

Desert
10 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Preparare

  • Dupa ce se bate. frisca se lasa în bucatarie, mai departe ele sursa de caldura sau se tine în frigider, pîna cînd va fi nevoie de ea . Gelatina trebuie sa fie înmuiata cu o ora înainte. Albusurile se bat spuma, ca o zapada, se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si romul si se bat, în continuare, pîna cînd se întaresc din nou; apoi, se lasa la o parte, în bucatarie.
  • Cescuta cu gelatina se trece pe un vas cu apa fierbinte; se ames teca 1?2 minute, pîna cînd gelatina se topeste complet, apoi se raceste pe apa rece .
    Dupa aceea, se adauga în ea o lingura cu vîrf din albusul batut spuma si se amesteca prin rasturnare, chiar daca se moaie putin albusul.
  • Aceasta compozitie se desarta peste restul de albus cu care se amesteca, cu telul, prin rasturnare, de sus în jos, de 8?9 ori, pîna cînd se omogenizeaza. Albusul se desarta, apoi, peste frisca rece si se amesteca cu telul, prin rasturnare, usor, pîna la fundul vasului, ca toata frisca sa se amestece în acelasi timp cu gelatina dispersata în albus.
  • Frisca se va întari, pe masura ce se amesteca, fara sa se granuleze si îsi va dubla volumul cu albusul, fara sa-si schimbe gustul sau aspectul.

R Retete de prajituri si torturi



Comentarii:

17/04/2014

Rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu frisca si fructe
Tarta cu frisca si fructe
12 porții
2 h 30 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Banane pe pat de biscuiti si crema de frisca
Banane pe pat de biscuiti si crema de frisca
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu banane si frisca
Tarta cu banane si frisca
6 porții
1 oră
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta tropeziana
Tarta tropeziana
8 porții
5 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu caise fara gluten
Tarta cu caise fara gluten
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu afine din Pirinei
Tarta cu afine din Pirinei
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Gelatina - Aditiv alimentar incolor, fara aroma Gelatina - Aditiv alimentar incolor, fara aroma Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei