Inghetata se incadreaza in categoria rapid si usor deoarece nu necesitate pregatirea unei baze,o masina de inghetata ci doar amestecarea ingredientelor.
Ingrediente
Numarul de porții: 2
Preparare
Acestea fiind spuse nu ne mai ramane decat sa batem smantana pana se obtine frisca.Sa amestecam laptele condensat cu nessul si lichiorul pana se omogenizeaza.Apoi sa inglobam frisca in amestecul de lapte condensat si sa dam la congelator.
La ea am vazut-o mai intai .Apoi am verificat-o cu ajutorul marthei stewart care are si ea publicata o reteta asemanatoare.Sunt variante multe si foarte bune.
Laptele condensat are zahar undeva la 40-42% din compozitie.Este mai mult decat suficient,cel putin pentru mine.Nessul vine sa contrabalanseze zaharul din laptele condensat.
09/07/2014
Cred ca este f. buna. oare se pot inlocui aromele(nessul si lichiorul) ca sa facem si alt fel de inghetata???
Din cate am cercetat pe net am mai gasit o varianta cu cacao(undeva la 30 grame de cacao).Personal nu am incercat aceasta varianta pentru ca cea cu ness da dependenta si am refacut-o.Dar alcool nu poate fi scos din ecuatie ,poate alta aroma cum ar fi cea de portocale daca folositi cacao,deoarece impiedica formarea cristalelor de gheata in lipsa altor agenti (guma de guar, de xanthan si alte minunatii ale industriei alimentare).
La ea am vazut-o mai intai .Apoi am verificat-o cu ajutorul marthei stewart care are si ea publicata o reteta asemanatoare.Sunt variante multe si foarte bune.