Prajitura cu mere si glazura de cacao (de post)

(4.28/5 - 721 voturi)
80 comentarii


  • Prajitura cu mere si glazura de cacao (de post)
  • Prajitura cu mere si glazura de cacao (de post), Poza 2
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 5 minute
Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 35 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente

1 cana mere rase
1 cana faina
1 cana zahar
1 cana ulei
1 plic praf de copt
scortisoara
nuci, stafide ( dupa dorinta fiecaruia)
zahar vanilat

Glazura:
6 lg cacao
6 lg zahar
6 lg apa
100 gr. margarina

Preparare

Intr-un bol se pun merele rase, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca bine.
Adaugam faina impreuna cu praful de copt si uleiul in compozitie pana se omogenizeaza
Se da la cuptorul preincalzit timp de 20-25 min, pana se rumeneste si se desprinde usor de pe marginile tavii

Glazura
Se pune un ibric pe foc impreuna cu margarina si apa,cand s-a topit adaugam zaharul si cacaoa amestecand continuu
Cand prajitura s-a racit adugam glazura.

Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii (80):

1 / 5mireliordan
Postat 28/04/2013, 17:18

La naiba. am incercat-o din prima cu cantitati X 4 ca noi mancam multe dulciuri. ne-a stat limba in loc de cat de dulce este. ulei oricum pusesem mai putin, ca e o bomba calorica. pentru mancat un cubulet , merge... dar cine nu se da in vant dupa o chestie dulce ca baclavaua, sa nu incerce. usoara...da, de facut. ...........dar greu de mancat

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 26/03/2016, 16:59

Doamne Iisuse Christoase, tare ma mai crucesc vazand comentariile de aici! Ha! Nu exista cacao asa neagra in stare uscata, dar... Cu totii stim ca orice substanta, lucru, par etc atunci cand sunt in contact cu lichid sunt mai inchise la culoare. Doamne ca rele mai sunteti unele! Vai!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
DIANA30
1 / 5DIANA30
Postat 23/04/2016, 15:02

Am facut cea mai mare prostie irosind ingredientele ptr asa ceva . Daca incercati , injumatatiti cantitatea de ulei sau mai bine folositi 100 g marga ptr praji sau mai bine orientati-va spre altceva .

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 03/08/2015, 17:27

Cred ca arata asa de urat de la margarina ! De ce sa folosesti margarina care este otrava curata cand exista unt ?Daca tii post nu faci prajitura iar cacao asa neagra nu exista !

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 12/12/2014, 09:12

Eu fac această prăjiturică în post și e bună. E totuși o prăjitură fără mari pretenții, nu e cine știe ce rafinată, dar lângă o cană cu ceai e foarte bună.

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 04/03/2017, 16:39

Nu stiu cine m.a pus sa o fac da a iesit un nimic total nici macar nu o pot scoate din tava pentru ca s.a lipit ssi mi s.a sfaramat toata nu ma mai iau de pe net o viata

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 27/02/2015, 22:55

Groaznică!Va rog, ștergeti rețeta de pe site, sa evite alte persoane sa își mai consume ingredientele inutil, pentru ca mai apoi a arunca totul!groaznică!

am gătit această rețetă
(0) (1) Abuz
1 / 5
Postat 09/08/2014, 21:16

Este groaznica...am facut-o azi...nu se poate manca....este uleioasa si gretoasa...nu pradati merele...pacat de ele!!!!

(0) (0) Abuz
2 / 5
Postat 16/12/2014, 09:47

Nu am încercat-o, ar trebui sa fie bună... dar arată urât... e fărâmantă... o să încerc să o fac şi eu...

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 02/11/2012, 15:14

E buna dar o cana de ulei e prea mult asa ca, nu va recomand sa puneti atata, jumatate ar fi mai bine

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Întrebări:


Video sugerat




Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria românească

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale