Prajitura cu mere si glazura - de post, usor si rapid de facut!

(4.38/5 - 549 voturi)
70 comentarii

Va recomad prajitura cu incredere! e delicioasa! se face foarte usor si foarte rapid!

  • Prajitura cu mere si glazura - de post, usor si rapid de facut!
  • Prajitura cu mere si glazura - de post, usor si rapid de facut!, Poza 2
  • Prajitura cu mere si glazura - de post, usor si rapid de facut!, Poza 3
  • Prajitura cu mere si glazura - de post, usor si rapid de facut!, Poza 4
  • Prajitura cu mere si glazura - de post, usor si rapid de facut!, Poza 5
  • Prajitura cu mere si glazura - de post, usor si rapid de facut!, Poza 6
  • Prajitura cu mere si glazura - de post, usor si rapid de facut!, Poza 7
  • Prajitura cu mere si glazura - de post, usor si rapid de facut!, Poza 8
  • Prajitura cu mere si glazura - de post, usor si rapid de facut!, Poza 9
  • Prajitura cu mere si glazura - de post, usor si rapid de facut!, Poza 10
  • Prajitura cu mere si glazura - de post, usor si rapid de facut!, Poza 11
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
45 min
Gătire:
25 min
Gata în:
1 h, 10 m
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 1 cana mere rase
- 1 cana faina
- 1 cana zahar
- 1/2 cana ulei
- 1/2 plic praf de copt
- scortisoara
- nuci, stafide etc
- zahar vanilat
- canile sunt de acelesi dimensiuni, mai putin paharul cu ulei, masurat si el
Glazura:
- 6 linguri cacao
- 6 linguri zahar
- 6 linguri apa
- 100 g margarina

Preparare

Etapa 1

Intr-un castron, se pun merele rase, zaharul, zaharul vanilat, scortisoara...faina se amesteca impreuna cu praful de copt si se adauga la compoziti se adauga si uleiul si se amesteca bine sa se omogenizeze rezulta o compozitie usor vascoasa.

Etapa 2

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se adauga cu lingura compozitia si se niveleaza usordeasupra am presarat migdale.

Etapa 3

Se da la cuptorul preincalzit timp de 20-25 min, pana se aureste si se desprinde usor de pe marginile tavii. testat-o cu scobitoarea.

Etapa 4

Adauga toate ingredientele intr-un ibric si se amesteca bine dupa 3-4 min incepe sa se lege, vedeti sa nu o scadeti prea tare, sa nu se arda, apoi se pune margarina.

Etapa 5

Se toarna fierbinte deasupra prajiturii sau asteptati sa se raceasca prajitura o taiati frumos in patrate sau romburi si apoi glazurati taiat in patrate, glazurat, mai jos taiat in 2 sa vedeti sectiunea .

Rețete inrudite


Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (70):

02/04/2015

Cum sa pui toate ingredientele intr-un ibric, adica merele cu faina, zaharul uleiul. cacaua, margarina etc? In primul rand nu ar incapea iar in al doilea ar iesi un terci de dat la porci, gandeste si tu ca nu ar putea rezulta decat o mare PORCARIE!

(0) (2) Abuz
02/04/2015

Este f usor de preparat, este economica, este de post, sa o criticam numai daca am pregatit personal si nu ne-a placut, desi , sunt gusturi si gusturi....

(0) (0) Abuz
30/01/2014

E foarte delicioasa reteta; singura problema e ca a cam trebuit sa ghicesc temperatura de coacere. In rest este foarte buna si usor de preparat. :)

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
23/11/2013

Fffffbuna! am terminat de 30 min prajitura a iesit super buna. Obs! Am folosit doar jumatate din cantitatea de zahar si am adaugat frisca vegetala.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
02/04/2015

Da.o fac si eu.este o prajitura de post care se face repede si este excelenta.glazura se pune cand prajitura este calda, nu fierbinte.pofta buna !

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
25/03/2016

Doamna cu marea porcarie cred ca ar trebui sa cititi cu atentie inainte sa fiti asa brutala. In ibric se pun ingredientele pentru glazura.

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz
09/08/2011

E vai samar pentru ca ai zis ca se-pune toate ingredientele pe ibric si dupaia zici ca dupa fierbere se pune margarina

(0) (1) Abuz
02/04/2015

Usor, foarte usor de facut si cred ca este si foarte buna... Ce este sigur... ca o voi incerca chiar azi!!!!

(0) (0) Abuz
24/09/2013

Delicioasa; o singura observatie - a iesit cam sfarimicioasa, am gresit eu undeva sau asa trebuie sa fie?

(0) (0) Abuz
08/04/2013

La gust e foarte buna dar se rupe, nu poate fi taiata, ceea ce face dificil mancatul ei!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat

Quiche cu somon - rapid de facut





Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale