Petitchef

Tort cu mascarpone

Desert
6 porții
2 ore
45 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru blat:

6 oua

250 g zahar tos

250 g faina

1/4 lingurita praf de copt

1/4 lingurita sare

150 g unt nesarat, topit si racit

1 lingurita extract de vanilie

2 linguri de zahar topit pe foc in

2 linguri de apa, pentru sirop


Pentru crema :

150 g ciocolata alba, facuta bucati

150 g ciocolata neagra, facuta bucati

3 galbenusuri

150 g zahar

60 g brandy (coniac)

3 linguri vin alb

300 g branza mascarpone (sau 2 cutii)100 g alune sau migdale sau alune de padure pentru ornat

Preparare

  • Pentru blatul:
    Incalzeste cuptorul la 180 ° C. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita de 23 cm) se pune hartie de pergament. Nu se unge cu grasime nici hartia si nici forma.Incalzeste ouale (in coaja) in apa calda.
  • Bate ouale cu zaharul cu mixerul pentru 15 minute pana cand isi tripleaza volumul si spuma ramane ferma pe tel. Amesteca faina cu praful de copt si sarea. Trece-le printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase. Adauga-le in oua si amesteca cu mixerul la nivel mediu- mic, pentru 30 secunde. Amesteca untul cu vanilia si adauga in amestec la fel cum ai adaugat faina.
  • Etapa 3 - Tort cu mascarpone
    Pune amestecul in forma si coace 30- 40 minute. Ca sa vezi daca blatul e copt baga o scobitoare in mijloc. Daca ea iese curata, inseamna ca e gata. Daca pe scobitoare ramane coca, mai lasa 5 minute si incearca din nou.Scoate blatul din cuptor si lasa-l sa se odihneasca 5 minute, dupa care scoate-l din forma si lasa-l sa se raceasca pe un gratar (metalic sau din lemn). Scobeste din mijlocul blatului, ca sa faci loc pentru crema. Ai grija sa lasi marginile inalte, ca sa nu curga crema. Unge cu sirop blatul.
  • Pentru crema:
    Topeste ciocolata alba si neagra in castroane separate, la baia de abur Bate galbenusurile impreuna cu zahar, brandy si vin la abur (deasupra unei craticioare in care fierbe apa) pana cand are consistenta unei smantani mai groase. Imparte in mod egal in cele doua castroane cu ciocolata. In ciocolata inca calda imparte mascarpone in mod egal (eu am pus mai mult in crema neagra!) si amesteca bine.
  • Etapa 5 - Tort cu mascarpone
    Mascarpone trebuie sa se incorpereze uniform, sa nu mai fie cocoloase. Daca nu reusesti, pune castronul putin pe aburi si amesteca incet. Crema va deveni fina.
  • Lasa la racit, apoi la frigider pana se intareste putin (20 min). Cu lingura pune globuri din fiecare crema alternativ, pe blat. Cu ajutorul unei scobitori uneste-le si fa forme geometrice. Unge cu crema exteriorul blatului si orneaza cu alune prajite uscat (fara ulei) si sfaramate putin. Lasa la frigider cel putin 4 ore inainte de a-l servi.
C Cooking with my soul



Comentarii:

ion, 22/01/2019

Eccelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort de ciocolata si mouse de mascarpone
Tort de ciocolata si mouse de mascarpone
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu crema mascarpone
Tort cu crema mascarpone
8 porții
1h20m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si mascarpone
Tort cu ciocolata si mascarpone
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: