Petitchef

Tort cu mascarpone

Desert
6 porții
2 ore
45 min
Ușor

Ingrediente

6

Pentru blat:

Pentru crema :

Preparare

  • Pentru blatul:
    Incalzeste cuptorul la 180 ° C. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita de 23 cm) se pune hartie de pergament. Nu se unge cu grasime nici hartia si nici forma.Incalzeste ouale (in coaja) in apa calda.
  • Bate ouale cu zaharul cu mixerul pentru 15 minute pana cand isi tripleaza volumul si spuma ramane ferma pe tel. Amesteca faina cu praful de copt si sarea. Trece-le printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase. Adauga-le in oua si amesteca cu mixerul la nivel mediu- mic, pentru 30 secunde. Amesteca untul cu vanilia si adauga in amestec la fel cum ai adaugat faina.
  • Etapa 3 - Tort cu mascarpone
    Pune amestecul in forma si coace 30- 40 minute. Ca sa vezi daca blatul e copt baga o scobitoare in mijloc. Daca ea iese curata, inseamna ca e gata. Daca pe scobitoare ramane coca, mai lasa 5 minute si incearca din nou.Scoate blatul din cuptor si lasa-l sa se odihneasca 5 minute, dupa care scoate-l din forma si lasa-l sa se raceasca pe un gratar (metalic sau din lemn). Scobeste din mijlocul blatului, ca sa faci loc pentru crema. Ai grija sa lasi marginile inalte, ca sa nu curga crema. Unge cu sirop blatul.
  • Pentru crema:
    Topeste ciocolata alba si neagra in castroane separate, la baia de abur Bate galbenusurile impreuna cu zahar, brandy si vin la abur (deasupra unei craticioare in care fierbe apa) pana cand are consistenta unei smantani mai groase. Imparte in mod egal in cele doua castroane cu ciocolata. In ciocolata inca calda imparte mascarpone in mod egal (eu am pus mai mult in crema neagra!) si amesteca bine.
  • Etapa 5 - Tort cu mascarpone
    Mascarpone trebuie sa se incorpereze uniform, sa nu mai fie cocoloase. Daca nu reusesti, pune castronul putin pe aburi si amesteca incet. Crema va deveni fina.
  • Lasa la racit, apoi la frigider pana se intareste putin (20 min). Cu lingura pune globuri din fiecare crema alternativ, pe blat. Cu ajutorul unei scobitori uneste-le si fa forme geometrice. Unge cu crema exteriorul blatului si orneaza cu alune prajite uscat (fara ulei) si sfaramate putin. Lasa la frigider cel putin 4 ore inainte de a-l servi.

Rețete inrudite

YouTube

Tort Iepuras


C Cooking with my soul



Comentarii:

ion, 22/01/2019

Eccelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu crema mascarpone
Tort cu crema mascarpone
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu mere si mascarpone
Tort cu mere si mascarpone
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort Cifra
Tort Cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort Despacito
Tort Despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.