Petitchef

Alune de padure caramelizate

Aperitiv
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
200 g (o punga) alune de padure Orlando

zahar brun Margaritar

cca 25 de cubulete

o lingurita de unt

Preparare

  • Alunele se prajesc intr-o tigaie incapatoare, folosit un wok, pana cand se desprinde coaja foarte usor.
  • Se pune pe foc, intr-o tigaie mai mica, 1/2 din cantitatea de cubulete de zahar brun si putin unt. Se topeste la foc mic. Cand amestecul este auriu se adauga 1/2 din alune si se amesteca bine, pana cand toate alunele sunt imbracate in zahar. Se scoate prima transa pe o foaie de hartie de copt/ calc, pe un tocator.
  • Se adauga si restul de zahar cubic si untul si se procedeaza la fel ca la punctul 2. Gata alunele! Se lasa sa se raceasca putin si se poate servi.

Poze

Alune de padure caramelizate, poza 1Alune de padure caramelizate, poza 2Alune de padure caramelizate, poza 3Alune de padure caramelizate, poza 4





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Mendiants
Mendiants
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Chec rapid cu alune de padure si stafide
Chec rapid cu alune de padure si stafide
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Unt de alune de padure
Unt de alune de padure
2 porții
25 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Salata cu pere, branza de capra si alune de padure
Salata cu pere, branza de capra si alune de padure
4 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu nutella si alune de padure
Chec cu nutella si alune de padure
4 porții
2h10m
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Beneficiile terapeutice ale alunelor de padureBeneficiile terapeutice ale alunelor de padure

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: