Petitchef

Alune de padure caramelizate

Aperitiv
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Alunele se prajesc intr-o tigaie incapatoare, folosit un wok, pana cand se desprinde coaja foarte usor.
  • Se pune pe foc, intr-o tigaie mai mica, 1/2 din cantitatea de cubulete de zahar brun si putin unt. Se topeste la foc mic. Cand amestecul este auriu se adauga 1/2 din alune si se amesteca bine, pana cand toate alunele sunt imbracate in zahar. Se scoate prima transa pe o foaie de hartie de copt/ calc, pe un tocator.
  • Se adauga si restul de zahar cubic si untul si se procedeaza la fel ca la punctul 2. Gata alunele! Se lasa sa se raceasca putin si se poate servi.


Poze

Alune de padure caramelizate
Alune de padure caramelizate - poza 2
Alune de padure caramelizate - poza 3
Alune de padure caramelizate - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Mendiants
Mendiants
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Verrine kinder bueno
Verrine kinder bueno
6 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Camembert la cuptor, cu nuci si miere
Camembert la cuptor, cu nuci si miere
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Praline de casă în stil ferrero
Praline de casă în stil ferrero
10 porții
2 h 45 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Fursec urias
Fursec urias
6 porții
45 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Beneficiile terapeutice ale alunelor de padure Beneficiile terapeutice ale alunelor de padure

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează