Petitchef

Alune de padure caramelizate

Aperitiv
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
200 g (o punga) alune de padure Orlando

zahar brun Margaritar

cca 25 de cubulete

o lingurita de unt

Preparare

  • Alunele se prajesc intr-o tigaie incapatoare, folosit un wok, pana cand se desprinde coaja foarte usor.
  • Se pune pe foc, intr-o tigaie mai mica, 1/2 din cantitatea de cubulete de zahar brun si putin unt. Se topeste la foc mic. Cand amestecul este auriu se adauga 1/2 din alune si se amesteca bine, pana cand toate alunele sunt imbracate in zahar. Se scoate prima transa pe o foaie de hartie de copt/ calc, pe un tocator.
  • Se adauga si restul de zahar cubic si untul si se procedeaza la fel ca la punctul 2. Gata alunele! Se lasa sa se raceasca putin si se poate servi.

Poze

Alune de padure caramelizate, poza 1
Alune de padure caramelizate, poza 2
Alune de padure caramelizate, poza 3
Alune de padure caramelizate, poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Unt de alune de padure
Unt de alune de padure
2 porții
25 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Salata cu pere, branza de capra si alune de padure
Salata cu pere, branza de capra si alune de padure
4 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mendiants
Mendiants
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Camembert la cuptor, cu nuci si miere
Camembert la cuptor, cu nuci si miere
4 porții
25 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.