Petitchef

Tort egiptean

Desert
6 porții
40 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
8-10 albusuri

8-10 linguri de zahar

1 lingura de faina

60-70 g alune de padure/nuci/migdale macinate

10 galbenusuri

10 linguri de zahar

4 linguri de amidon

2 plicuri de zahar vanilat sau o lingurita extract de vanilie

500 ml lapte

170 g unt

150 g nuci/alune coapte

200 g zahar

350 g- 400 frisca

1 plic intaritor de frisca

Preparare

  • Se bat albusurile si se adauga zaharul incetisor, mixand in continuare pana obtinem o compozitie batoasa se adauga faina si nucile macinate, amestecand cu miscari incete, verticale, pana s-a incorporat totul perfect se coace pe o tava mare (35x50cm), asternuta cu hartie de pergmanet si putin unsa cu uns, la temperatura mica, 320F, pentru 30 minute sau pana se rumeneste frumos si cand e atins nu se mai lipeste de degete :)
    - ne trebuiesc 3 blaturi
    o tava foarte mare si copt un blat mare, apoi impartit in 3 blaturi dreptunghiulare (in montajul foto de mai jos se vede mai clar) in reteta care m-a inspirat se amestecau ingredientele pt fiecare blat separat, se coceau la fel, separat.
  • Infierbantam laptele intr-o craticioara sau la microunde intr-o alta cratita (ideal in bain marie) se amesteca galbenusurile cu zahar, amidonul si vanilia
    si se adauga, amestecand incontinuu, laptele fierbinte. Se tine pe foc, in bain-marie, pana se ingroasa crema se lasa deoparte pana se raceste complet untul se bate spuma si se incorporeaza in el crema de vanilie, lingura cu lingura.
  • Nucile se intind intr-o tava asternuta cu o foaie de pergament zaharul se pune pe foc, la topit intr-o cratita si se tine pe foc pana capata culoarea chihlimbarului se toarna peste nuci in asa fel incat sa le acopere se lasa la racit se macina in robotul culinar in asa fel incat sa raman si bucatele mai mari de praline daca taiati nucile inainte de a le inneca in zahar ars, e la fel de bine frisca se bate spuma cu o plic de intaritor.
  • Asamblare
    Blat, crema cu vanilie, praline, frisca, blat se incheie cu crema si frisca.Dragutul meu a fost foarte incantat, e fanul meu numarul unu dintodeauna.

Poze

Tort egiptean, poza 1
Tort egiptean, poza 2
Tort egiptean, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

05/02/2014

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/04/2014

Foarte bun

(0) (0) Abuz
21/01/2014

Fffffffffffffffffffff buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort egiptean
Tort egiptean
4 porții
1h25m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort egiptean
Tort egiptean
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort egiptean by amalia (reteta testata)
Tort egiptean by amalia (reteta testata)
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort Cifra
Tort Cifra
6 porții
2h12m
Ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: