Petitchef

Tarta Oranaise - Aluat de foietaj, cremă patiserie și caise

♥ Ne place atât de mult acest desert, încât am decis să-l reproducem într-o variantă de tartă! Așa că vă lăsăm să vă bucurați de pașii tartei noastre Oranaise explicați mai jos

Desert
8 porții
15 min
2 ore
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pentru crema de patiserie:

Pentru tartă:

Materiale

  • 1 cratiță
  • 1 tel
  • 1 bol
  • 1 cuțit
  • 1 bol

Preparare

  • Crema de patiserie:
    Tăiați păstaia de vanilie în jumătate, pe lungime și scoateți boabele folosind vârful unui cuțit.
    Puneți la fiert 225 gr de lapte într-o cratiță cu 40 gr de zahăr, boabele de vanilie și păstaia de vanilie despicată.
    Într-un castron amestecați 35 gr de zahăr cu 2 gălbenușuri de ou, 20 gr de lapte și amidon de porumb.
    Turnați amestecul din cratiță în castron, amestecați și apoi readuceți întregul amestec în cratiță.
    Puneți totul la foc mediu și amestecați până când compoziția se îngroașă. Scoateți păstaia de vanilie.
    Odată ce crema de patiserie este gata, puneți-o într-un bol, înveliți-o în folie (contact direct cu crema) și lăsați-o să se odihnească la frigider pentru cel puțin 2 ore.
  • Desfaceți aluatul de foietaj pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt.
    Așezați în centru, cu gura în jos, un castron pe care îl veți apăsa ușor astfel încât să facă semn pe aluat. Scoateți-l, apoi faceți o stea cu 8 colțuri cu vârful unui cuțit între centrul aluatului și semnele de pe castron.
  • Întindeți crema de patiserie pe foietaj fără a pune în centru (locul pe care îl tăiați în formă de stea cu 8 colțuri).
    Spălați-vă caisele, uscați-le și tăiați-le în jumătate. Puneți cele 8 jumătăți de caise de jur împrejurul foietajului, peste crema de patiserie.
  • Aduceți ramurile stelei dvs. peste capetele foietajului pentru a forma o coroană. Apăsați ușor pentru ca marginile să nu se ridice în timpul gătirii.
  • Cu ajutorul unei pensule, ungeți totul cu gălbenuș, apoi coaceți 25 de minute la 180°C.
  • Odată ce tarta este scoasă din cuptor și răcită, nu ezitați să o ungeți cu gem de caise pentru a o face și mai strălucitoare.
    Poftă buna!

Echipamente de gătit

Cuptor

Observații:

Pot înlocui păstaia de vanilie cu extract de vanilie? Da! Pentru o păstaie de vanilie, puneți intre 1/2 si 1 linguriță de extract de vanilie.

Pot folosi caise în sirop? Nicio problemă, datorită caiselor tale în sirop, te poți bucura de această tartă pe tot parcursul anului! Asigurați-vă că le scurgeți bine înainte ;-)

Ce foietaj să folosim? Recomandăm aluatul de foietaj cu „unt pur”. Și aici, va fi imperativ ca acesta din urmă să fie rotund.

De ce trebuie să înfoliem crema de patiserie la contact? Dacă nu înfoliați crema de patiserie „la contact”, deasupra se va crea un strat uscat și va trebui să-l îndepărtați înainte de a o folosi . Așa că, pentru a evita risipa, înfoliază bine crema la contact și amestecați-o ușor înainte de a o folosi.

Cum îmi răcesc mai repede crema de patiserie? Sfatul nostru pentru a răci mai repede crema de patiserie este să o răsturnați într-un vas mai mare (mai larg, nu mai înalt), înainte de a o înveli în folie.

Poze

Tarta Oranaise - Aluat de foietaj, cremă patiserie și caise
Tarta Oranaise - Aluat de foietaj, cremă patiserie și caise - poza 2
Tarta Oranaise - Aluat de foietaj, cremă patiserie și caise - poza 3
Tarta Oranaise - Aluat de foietaj, cremă patiserie și caise - poza 4
Tarta Oranaise - Aluat de foietaj, cremă patiserie și caise - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu capsune si crema de patiserie
Tarta cu capsune si crema de patiserie
20 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu foietaj si cirese
Tarta cu foietaj si cirese
8 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tarta rasturnata cu caise
Tarta rasturnata cu caise
8 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu caise - petitchef
Tarta cu caise - petitchef
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu caise fara gluten
Tarta cu caise fara gluten
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! 12 retete cu Caise 12 retete cu Caise

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează