Tarta cu capsune si crema de patiserie

(5.00/5 - 4 voturi)
1 comentariu

Miroase a vreme buna aici! Si cine spune „soare“, spune „capsune!“ Asadar, v-am pregatit o tarta imbracata in haina rosie

  • Tarta cu capsune si crema de patiserie
  • Tarta cu capsune si crema de patiserie, Poza 2
  • Tarta cu capsune si crema de patiserie, Poza 3
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 10 porții
Timpul de preparare: 40 minute
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 1 oră
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente

1 pâte sablée

Pentru crema de patiserie :
500 ml lapte
4 galbenusuri
125 gr zahar
40 gr faina de porumb
1 baton de vanilie

500 gr capsune
100 gr jeleu de capsune

Materiale

Forma de tarta cu diametrul de 28 cm

Preparare

Etapa 1 - Tarta cu capsune si crema de patiserie

Etapa 1

Asezati aluatul de patiserie in forma si intepati-l cu o furculita. Coaceti 20 minute la 180° C
Etapa 2 - Tarta cu capsune si crema de patiserie

Etapa 2

Pentru crema de patiserie :
Puneti laptele la fiert impreuna cu batonul de vanilie. Intre timp, puneti galbenusurile de ou intr-un castron si adaugati zaharul. Frecati pana devine galben-palid.
Adaugati faina de porumb si amestecati bine.
Etapa 3 - Tarta cu capsune si crema de patiserie

Etapa 3

Odata ce laptele a fiert, se adauga incet peste amestecul de oua+zahar+ faina de porumb. Puneti totul in vas la foc mediu.
Etapa 4 - Tarta cu capsune si crema de patiserie

Etapa 4

Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn pana cand ajunge la consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Apoi lasati crema sa se raceasca si acopeririti cu folie de plastic pentru a preveni formarea unei pelicule.
Etapa 5 - Tarta cu capsune si crema de patiserie

Etapa 5

Dupa ce aluatul si crema s-au racit, se bate crema ca sa se umfle si se adauga peste aluatul copt.
Etapa 6 - Tarta cu capsune si crema de patiserie

Etapa 6

Se spala capsunele si se taie coditele. Apoi se taie in jumatate pe lungime si se aranjeaza frumos peste crema.
Etapa 7 - Tarta cu capsune si crema de patiserie

Etapa 7

Puneti jeleul de capsune pentru 30 secunde in cuptorul cu microunde, apoi se strecoara pentru a se elimina semintele.
Etapa 8 - Tarta cu capsune si crema de patiserie

Etapa 8

Adaugati usor jeleul strecurat peste capsune, apoi dati la rece pentru o cel jumatate de ora, inainte de servire.
Etapa 9 - Tarta cu capsune si crema de patiserie

Etapa 9

Gata, tarta dvs. cu capsune este gata de mancat!

Observații:

Ca sa nu faca cocoloase crema : utilizati un tel in loc de lingura de lemn

Depozitare : daca nu utilizati crema imediat, acoperiti-o cu folie de plastic. Folia trebuie pusa direct peste crema, astfel va preveni formarea unei pelicule.

Capsunele : alegeti capsunele de sezon si soiurile locale, care vor fi mai gustoase decat cele straine..

Jeleul de capsune : va da o stralucire capsunelor proaspete si le va va proteja de contactul direct cu aerul, impiedicand astfel oxidarea.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 11/05/2017, 17:26

F bine

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
(c) Madeinwork | Mențiuni legale