Petitchef

Tarta cu capsuni si crema de patiserie

Desert
10 porții
40 min
20 min
Foarte ușor
Miroase a vreme buna aici! Si cine spune „soare“, spune „capsune!“ Asadar, v-am pregatit o tarta imbracata in haina rosie

Ingrediente

Numarul de porții: 10
1 aluat de tarta


Pentru crema de patiserie :

500 ml lapte

4 galbenusuri

125 gr zahar

40 gr amidon de porumb

1 baton de vanilie

500 gr capsune

100 gr jeleu de capsune

Materiale

Forma de tarta cu diametrul de 28 cm

Preparare

  • Etapa 1 - Tarta cu capsuni si crema de patiserie
    Asezati aluatul de patiserie in forma si intepati-l cu o furculita. Coaceti 20 minute la 180° C
  • Etapa 2 - Tarta cu capsuni si crema de patiserie
    Pentru crema de patiserie :
    Puneti laptele la fiert impreuna cu batonul de vanilie. Intre timp, puneti galbenusurile de ou intr-un castron si adaugati zaharul. Frecati pana devine galben-palid.
    Adaugati amidonul de porumb si amestecati bine.
  • Etapa 3 - Tarta cu capsuni si crema de patiserie
    Odata ce laptele a fiert, se adauga incet peste amestecul de oua+zahar+ amidonul de porumb. Puneti totul in vas la foc mediu.
  • Etapa 4 - Tarta cu capsuni si crema de patiserie
    Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn pana cand ajunge la consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Apoi lasati crema sa se raceasca si acopeririti cu folie de plastic pentru a preveni formarea unei pelicule.
  • Etapa 5 - Tarta cu capsuni si crema de patiserie
    Dupa ce aluatul si crema s-au racit, se bate crema ca sa se umfle si se adauga peste aluatul copt.
  • Etapa 6 - Tarta cu capsuni si crema de patiserie
    Se spala capsunele si se taie coditele. Apoi se taie in jumatate pe lungime si se aranjeaza frumos peste crema.
  • Etapa 7 - Tarta cu capsuni si crema de patiserie
    Puneti jeleul de capsune pentru 30 secunde in cuptorul cu microunde, apoi se strecoara pentru a se elimina semintele.
  • Etapa 8 - Tarta cu capsuni si crema de patiserie
    Adaugati usor jeleul strecurat peste capsune, apoi dati la rece pentru o cel jumatate de ora, inainte de servire.
  • Etapa 9 - Tarta cu capsuni si crema de patiserie
    Gata, tarta dvs. cu capsune este gata de mancat!

Video

YouTube

Observații:

Ca sa nu faca cocoloase crema : utilizati un tel in loc de lingura de lemn

Depozitare : daca nu utilizati crema imediat, acoperiti-o cu folie de plastic. Folia trebuie pusa direct peste crema, astfel va preveni formarea unei pelicule.

Capsunele : alegeti capsunele de sezon si soiurile locale, care vor fi mai gustoase decat cele straine..

Jeleul de capsune : va da o stralucire capsunelor proaspete si le va va proteja de contactul direct cu aerul, impiedicand astfel oxidarea.

Poze

Tarta cu capsuni si crema de patiserie, poza 1
Tarta cu capsuni si crema de patiserie, poza 2
Tarta cu capsuni si crema de patiserie, poza 3

Întrebări:

Ce este mazenna

Răspuns:

Maizena = Amidon de porumb,




Comentarii:

doinaru, 07/06/2017

Este vorba de o faina de malai foarte fina ( ex. Polentta )care se foloseste la multe retete chiar si la blatul de pitzza.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/05/2017

F bine

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Caroline, 22/09/2020

Exista și făina de mălai. Este diferită de mălaiul pentru mămăliga și diferită de zeamil sau amidonul de porumb.
Este, ca și făina de grâu, foarte fin măcinată, o făina galbena, din porumb.

(0) (0) Abuz
ioana, 16/06/2018

Este crema de vanilie clasica...traducere de ra*at..farine de mais este zeamilul de pe vremuri sau acum de la dr Otker ...dar si faina obisnuita este OK...vezi Sanda Marin...nu ai cum gresi

(0) (0) Abuz
Lixandra, 16/06/2018

Nu este faina ci amidon de porumb , cred ca nu stie ca faina de porumb este de fapt malai . Nu sunt de acord cu blatul cumparat din comert , se poate face in casa foarte usor .

(1) (0) Abuz
26/04/2018

Poate ne spui de unde sa cumparam aceasta faina de malai.Sau daca se poate inlocui cu cata faina sau amidon?????Cu stima, Violeta

(0) (0) Abuz
emanuela_l2017
emanuela_l2017, 07/06/2017

Pe bune , făină de porumb???

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu crema de vanilie si capsuni
Tarta cu crema de vanilie si capsuni
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu crema de vanilie si capsuni
Tarta cu crema de vanilie si capsuni
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu capsuni si crema de ricotta
Tarta cu capsuni si crema de ricotta
8 porții
40 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta de zmeura cu crema de migdale
Tarta de zmeura cu crema de migdale
10 porții
40 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Tarta crème brûlée- un desert elegant
Tarta crème brûlée- un desert elegant
8 porții
1h50m
Ușor
2.2 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3h40m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.