Petitchef

Tarta cu capsune si crema de patiserie

Miroase a vreme buna aici! Si cine spune „soare“, spune „capsune!“ Asadar, v-am pregatit o tarta imbracata in haina rosie

Desert
20 porții
40 min
20 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

20

Pentru crema de patiserie :

Materiale

  • Forma de tarta cu diametrul de 28 cm

Preparare

  • Etapa 1 - Tarta cu capsune si crema de patiserie
    Asezati aluatul de patiserie in forma si intepati-l cu o furculita. Coaceti 20 minute la 180° C
  • Etapa 2 - Tarta cu capsune si crema de patiserie
    Pentru crema de patiserie :
    Puneti laptele la fiert impreuna cu batonul de vanilie. Intre timp, puneti galbenusurile de ou intr-un castron si adaugati zaharul. Frecati pana devine galben-palid.
    Adaugati amidonul de porumb si amestecati bine.
  • Etapa 3 - Tarta cu capsune si crema de patiserie
    Odata ce laptele a fiert, se adauga incet peste amestecul de oua+zahar+ amidonul de porumb. Puneti totul in vas la foc mediu.
  • Etapa 4 - Tarta cu capsune si crema de patiserie
    Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn pana cand ajunge la consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Apoi lasati crema sa se raceasca si acopeririti cu folie de plastic pentru a preveni formarea unei pelicule.
  • Etapa 5 - Tarta cu capsune si crema de patiserie
    Dupa ce aluatul si crema s-au racit, se bate crema ca sa se umfle si se adauga peste aluatul copt.
  • Etapa 6 - Tarta cu capsune si crema de patiserie
    Se spala capsunele si se taie coditele. Apoi se taie in jumatate pe lungime si se aranjeaza frumos peste crema.
  • Etapa 7 - Tarta cu capsune si crema de patiserie
    Puneti jeleul de capsune pentru 30 secunde in cuptorul cu microunde, apoi se strecoara pentru a se elimina semintele.
  • Etapa 8 - Tarta cu capsune si crema de patiserie
    Adaugati usor jeleul strecurat peste capsune, apoi dati la rece pentru o cel jumatate de ora, inainte de servire.
  • Etapa 9 - Tarta cu capsune si crema de patiserie
    Gata, tarta dvs. cu capsune este gata de mancat!

Observații:

Ca sa nu faca cocoloase crema : utilizati un tel in loc de lingura de lemn

Depozitare : daca nu utilizati crema imediat, acoperiti-o cu folie de plastic. Folia trebuie pusa direct peste crema, astfel va preveni formarea unei pelicule.

Capsunele : alegeti capsunele de sezon si soiurile locale, care vor fi mai gustoase decat cele straine..

Jeleul de capsune : va da o stralucire capsunelor proaspete si le va va proteja de contactul direct cu aerul, impiedicand astfel oxidarea.



Echipamente de gătit

Cuptor

Poze

Tarta cu capsune si crema de patiserie
Tarta cu capsune si crema de patiserie - poza 2
Tarta cu capsune si crema de patiserie - poza 3

Întrebări:

Ce este mazenna

Răspuns:

Maizena = Amidon de porumb,




Comentarii:

11/05/2017

F bine

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
nelu_ududec, 17/06/2024

Doamnelor...vă credeam gospodine,una este zeamilul,amidonul de porumb și alta făina de porumb (mălaiul) rușinică,rușinică,rușinică,îmi pare rău că trebuie să spun asta despre doamne care se dau și gospodine !!!

(0) (0) Abuz
Caroline, 22/09/2020

Exista și făina de mălai. Este diferită de mălaiul pentru mămăliga și diferită de zeamil sau amidonul de porumb.
Este, ca și făina de grâu, foarte fin măcinată, o făina galbena, din porumb.

(0) (1) Abuz
ioana, 16/06/2018

Este crema de vanilie clasica...traducere de ra*at..farine de mais este zeamilul de pe vremuri sau acum de la dr Otker ...dar si faina obisnuita este OK...vezi Sanda Marin...nu ai cum gresi

(0) (1) Abuz
Lixandra, 16/06/2018

Nu este faina ci amidon de porumb , cred ca nu stie ca faina de porumb este de fapt malai . Nu sunt de acord cu blatul cumparat din comert , se poate face in casa foarte usor .

(2) (1) Abuz
26/04/2018

Poate ne spui de unde sa cumparam aceasta faina de malai.Sau daca se poate inlocui cu cata faina sau amidon?????Cu stima, Violeta

(0) (1) Abuz
emanuela_l2017
emanuela_l2017, 07/06/2017

Pe bune , făină de porumb???

(1) (2) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca
Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta de zmeura cu crema de migdale
Tarta de zmeura cu crema de migdale
10 porții
40 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Tarta crème brûlée- un desert elegant
Tarta crème brûlée- un desert elegant
8 porții
1 h 50 m
Ușor
3.3 / 5
Rețetă Tarta italiana cu foi filo
Tarta italiana cu foi filo
4 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci 10 retete cu...capsune 10 retete cu...capsune Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează