Petitchef

Cartofi la tava gratinati

Felul principal
6 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 kg de cartofi

200 g. cascaval

100 g. unt

2 oua

200 ml. lapte

300 g. faina

sare si piper

pesmet

Preparare

  • Cum se prepara: Se fierb cartofii in coaja, apoi se curata si se taie felii.
  • Se incalzeste untul si se amesteca cu faina, apoi se stinge cu laptele si se lasa pe foc pana fierbe. Cand se raceste se adauga ouale, jumatate din cascavalul ras, sare si piper.
  • Se amesteca sosul cu cartofii fierti si se pune totul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Deasupra se adauga restul de cascaval ras si se coace mancarea in cuptor pana se rumeneste.



Comentarii:

perfectul, 12/07/2017

Este 200g faina la 300 ml lapte

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
doina.s, 05/12/2012

Foarte buni, incerc si eu

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi gratinati cu piept de pui
Cartofi gratinati cu piept de pui
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cartofi la tava cu muschi si smantana
Cartofi la tava cu muschi si smantana
2 porții
1h25m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cartofi la tavă cu ciuperci
Cartofi la tavă cu ciuperci
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cartofi prajiti, aurii si crocanti
Cartofi prajiti, aurii si crocanti
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Dovlecei gratinati -simplu de facut
Dovlecei gratinati -simplu de facut
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Cartofi copti - petitchef
Cartofi copti - petitchef
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Cartofi gratinatiCartofi gratinati12 retete de Cartofi copti12 retete de Cartofi coptiPiureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofiPiureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofi

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: