Petitchef

Cartofi prajiti, aurii si crocanti

Gustări
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor
195 Kcal
Prajiti perfect, aurii si crocanti la exterior, dar fragezi si cremosi la interior, cartofii prajiti sunt mici placeri vinovate. Cartofii prajiti sunt unul dintre cele mai banale preparate, si totusi, nu ies chiar mereu la fel, mai ales atunci cand sunt facuti de altcineva.
Afla de la noi cum sa faci cei mai buni cartofi prajiti la tine acasa si nu vei mai fi niciodata dezamagit de rezultat.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
700 gr cartofi

ulei de prajit

sare

Materiale

Friteuza

Preparare

  • Etapa 1 - Cartofi prajiti, aurii si crocanti
    Decojiti si taiati cartofii sub forma de bete.
  • Etapa 2 - Cartofi prajiti, aurii si crocanti
    Puneti-i in apa timp de 5 minute, asa vor pierde amidon si vor deveni mai crocanti. Apoi se usuca bine intr-un prosop.
  • Etapa 3 - Cartofi prajiti, aurii si crocanti
    Se prajesc pentru prima oara timp de 8 minute (daca puteti, reglati friteuza la temperatura 140° C). Scoateti-i si lasati-i sa se raceasca.
  • Etapa 4 - Cartofi prajiti, aurii si crocanti
    Apoi gatiti-i din nou 8 minute (de data aceasta la 180° C). Scoateti-i si sarati-i.
  • Etapa 5 - Cartofi prajiti, aurii si crocanti
    Gata!

Video

YouTube

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 179g
Calorii: 195Kcal
  • Carbo: 35.2g
  • Grăsimi: 3.9g
  • Grăsimi sat.: 0.6g
  • Proteine: 3.4g
  • Fibre: 2.6g
  • Zahăr: 3g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 6

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii

Poze

Cartofi prajiti, aurii si crocanti, poza 1Cartofi prajiti, aurii si crocanti, poza 2Cartofi prajiti, aurii si crocanti, poza 3Cartofi prajiti, aurii si crocanti, poza 4


Comentarii:

Lixandra, 18/04/2019

Nu trebuie sa-i prajim in ulei , ies la fel de buni si la cuptor . Dupa ce se sterg de apa se amesteca cu o lingura de ulei dupa care se aseaza intr-o tava in care se pune hartie de copt , pe un singur rand si se coc la 200-220 de grade pana se rumenesc . Eu adaug si putina sare , piper , paprika si ceva ierburi aromatice dupa preferinta . Se pot folosi si pungi speciale pentru copt fara a se inchide la capat pentru a lasa aburul sa iasa .

(0) (0) Abuz
19/05/2018

Daca usuci cartofii cum spui, "se usuca bine intr-un prosop", vei obtine niste coji tari, necomestibile! Poate ai vrut sa spui ca ii zvantam intr-un prosop, ceea ce este cu totul altceva! Mai imbogateste-ti vocabularul, ca e vorba de limba ta materna!

(1) (2) Abuz
Jean, 22/09/2017

Cine te-a invatat sa gatesti ti-a fost cel mai mare dusman ! :)) Bine ca au calorii putine, la fel si amidon la doar 700 de grame...

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi prajiti cu ou si branza
Cartofi prajiti cu ou si branza
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Cartofi prajiti a la oana
Cartofi prajiti a la oana
2 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Cartofi prajiti cu usturoi si marar
Cartofi prajiti cu usturoi si marar
1 porții
20 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Cartofi duchess - reteta pas cu pas
Cartofi duchess - reteta pas cu pas
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi copti - petitchef
Cartofi copti - petitchef
4 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

12 retete de Cartofi copti12 retete de Cartofi coptiPiureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofiPiureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofiRetete cu cartofi dulciRetete cu cartofi dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: