Petitchef

Fasole cu carnati

Felul principal
6 porții
30 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
500 g fasole uscata;

carnati de casa

sos de rosii

2 cepe verzi

sare

piper

foi de dafin

o lingura de faina


Preparare

  • Intr-un vas cu apa se lasa fasolea sa se inmoaie, cateva ore. Se pune apoi la fiert, si dupa ce da in clocot, se arunca apa si se pune alta apa, dar trebuie sa fie fierbinte, pentru ca altfel se intareste fasolea.
  • Se repeta operatiunea de vreo 2-3 ori, iar in ultima apa punem cateva foi de dafin si lasam pana fierbe bine si scade apa.
  • Intre timp, separat, prajim putin carnatii, apoi punem ceapa peste, o calim usor, apoi adaugam sucul de rosii si faina, lasam sa fiarba cateva minute, dupa care punem rantasul format peste fasole.
  • Lasam sa mai dea cateva clocote, iar la sfarsit condimentam cu sare si piper.
    Asezonam cu patrunjel si marar tocat fin.

Întrebări:




Comentarii:

02/02/2015

Excelent

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Fasole cu carnati afumati
Fasole cu carnati afumati
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Fasole scazuta cu carnati
Fasole scazuta cu carnati
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Fasole rosie cu carnati, pe pat de piure de morcovi
Fasole rosie cu carnati, pe pat de piure de morcovi
2 porții
35 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Carnati cu mamaliga
Carnati cu mamaliga
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.