Petitchef

Fasole boabe noua cu carne afumata

Felul principal
6 porții
20 min
50 min
Ușor
Este sezonul fasolei boabe proaspete... grabiti-va sa cumparati!

Fasolea este recunoscuta ca fiind un aliment important in vederea imbunatatirii starii de sanatate. Cele mai recente orientari dietetice recomanda consumul a 3 cani de fasole pe saptamana.

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Preparare

  • Etapa 1 - Fasole boabe noua cu carne afumata
    Curatati fasolea.
    O puneti la fiert intr-o cantitate mare de apa, timp de 30 de minutes. Aruncati apa si scurgeti fasolea.
  • Etapa 2 - Fasole boabe noua cu carne afumata
    Intre timp preparati sosul de rosii cu legume.
    Spalati si curatati legumele.
    Taiati ceapa si usturoiul marunt.
  • Etapa 3 - Fasole boabe noua cu carne afumata
    Puneti-le la prajit cu 2 linguri de ulei de masline.
    Adaugati dovlecelul si rosia taiate cubulete. Puneti paprika, cimbrul, sare si piper si amestecati.
  • Etapa 4 - Fasole boabe noua cu carne afumata
    Intr-un pahar mare de apa diluati cubul knorr si bulionul de rosii.
    Varsati continutul peste legume, adaugati boabele de fasole scurse.
  • Etapa 5 - Fasole boabe noua cu carne afumata
    Lasati sa fiarba totul la foc mic cca 50 de minute.
    Amestecati din cand in cand, adaugati apa daca trebuie si verificati boabele de fasole daca sunt fierte.
  • Etapa 6 - Fasole boabe noua cu carne afumata
    Puteti sa le serviti simple cu o mamaliga cremoasa.
    Eu am adaugat in fasole un jambon afumat gata fiert dupa 30 de minute de fierbere.
    Au fiert impreuna inca 20 de minute.
  • Etapa 7 - Fasole boabe noua cu carne afumata
    Serviti cald!

Poze

Fasole boabe noua cu carne afumata, poza 1
Fasole boabe noua cu carne afumata, poza 2
Fasole boabe noua cu carne afumata, poza 3
Fasole boabe noua cu carne afumata, poza 4
Fasole boabe noua cu carne afumata, poza 5
Fasole boabe noua cu carne afumata, poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Fasole boabe scazuta
Fasole boabe scazuta
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Fasole boabe cu ciolan de porc
Fasole boabe cu ciolan de porc
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-Petitchef
Salata de fasole boabe-Petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: