Petitchef

Friptura de miel cu vin

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
pulpa de miel

250 g vin alb sec

condiment friptura de miel

o legatura de usturoi verde

50 ml ulei de masline

o capatana mica de usturoi

2 foi de dafin

cateva cuisoare

un praf de piper macinat

un praf de sare

daca mai este necesar

Preparare

  • Pulpa de miel se spala bine,se curata de pielita spumoasa,apoi se taie in bucati potrivite,fara a se desprinde in partea de jos ,se maseaza carnea cu putin ulei de masline,cu condimentele de friptura,apoi se inteapa muschiul din loc in loc cu un cutin si impanam carnea cu catei de usturoi(taiati in doua, pe lung).
  • Se infig si cateva cuisoare,apoi se aseaza intr-o tavita stransa in care am pus o lingura de ulei de masline,se stropeste cu vinul alb ,foile de dafin,se mai presara piper si se da la rece ,la marinat ,cateva ore,de seara pana a doua zi.
  • Se da friptura la cuptor,la foc potrivit,sa se rumeneasca frumos,udand din cand in cand cu zeama din tavita,pana se inmoaie carnea .Cand friptura este ap-roape gata,presaram deasupra si pe langa ea ,usturoi verde ,taiat marunt.Se serveste fierbinte alturi de diferite garnituri sau simpla cu ceva acritura.

Poze

Friptura de miel cu vin, poza 1Friptura de miel cu vin, poza 2Friptura de miel cu vin, poza 3Friptura de miel cu vin, poza 4Friptura de miel cu vin, poza 5Friptura de miel cu vin, poza 6Friptura de miel cu vin, poza 7





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de miel cu cartofi
Friptura de miel cu cartofi
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Friptura de miel in crusta de miere si vin
Friptura de miel in crusta de miere si vin
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Friptura de miel
Friptura de miel
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pulpa de miel in sare cu rozmarin
Pulpa de miel in sare cu rozmarin
4 porții
2h30m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2h10m
Ușor
3.5 / 5
Rețetă Vin fiert - Petitchef
Vin fiert - Petitchef
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura de miel de PasteFriptura de miel de PasteFriptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: