Petitchef

Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere

Cheesecake! Ce arome ne place să adăugăm cel mai mult? Aciditate datorita lămâii ;-) Pentru a îl face moale ca un nor, adăugam și miere. În plus, îți oferim un tutorial pentru a realiza decorul - fagure de miere. ;-)
Desert
8 porții
20 min
4 ore
Foarte ușor

Ingrediente

8

Baza :

Cheesecake :

Decor:

Materiale

  • Tava cu arc cu diametrul de 20 cm
  • folie rodoid
  • hârtie pergament
  • Mixer electric
  • Spatulă
  • Blender (opțional)
  • Folie cu bule
  • Cuțit (sau cutter)

Preparare

  • Etapa 1 - Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
    Așezați tava cu arc pe folia cu bule și tăiați de jur împrejur cu un cuțit sau cutter.
  • Etapa 2 - Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
    Mixați biscuiții speculoos fin apoi adăugați untul topit și amestecați. Puneți smântâna lichidă la congelator (maxim 15 minute).
  • Etapa 3 - Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
    Transferați în tava cu arc căptușită cu hârtie pergament (puteți adăuga rodoid în interiorul tăvii). Întindeți și presați amestecul pe fundul formei folosind o lingură sau un pahar. Puneți la frigider.
  • Etapa 4 - Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
    Stoarceți lămâia și colectați coaja. Bateți mascarpone, crema de brânză, smântâna foarte rece, zeama de lămâie, coaja și mierea pana obțineți un amestec cremos și omogen.
  • Etapa 5 - Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
    Turnați acest amestec în formă peste baza de biscuiți. Întindeți bine apoi puneți folie cu bule pe cheesecake (partea cu bule direct pe cremă) și dați la frigider pentru cel puțin 4 ore sau cel mai bine peste noapte.
  • Etapa 6 - Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
    Desfaceți ușor și așezați pe platoul de servire, acoperiți cu miere și decorați cu o felie de lămâie. Gata !

Observații:

Puteți adăuga gelatină sau agar-agar pentru ca cheesecake-ul să se întărească mai bine.
➤Gelatina:
Înmuiați o foaie de gelatină în apă. Încălziți puțină smântână lichidă și adăugați gelatina (storsă), astfel încât să se dizolve. Apoi adăugați acest amestec în smântână lichidă și amestecați bine pentru a încorpora gelatina.
➤Agar-agar:
Se pune mierea și sucul de lămâie la fiert într-o cratiță și se adaugă 1 gr agar-agar, se amestecă 1 minut apoi se ia de pe foc. Se lasă puțin la răcit înainte de a se incorpora în restul preparatului (atenție: amestecul nu trebuie sa se răceasca complet pentru că se va întări).

Poze

Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere, poza 1
Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere, poza 2
Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere, poza 3
Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere, poza 4
Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere, poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cheesecake (fara coacere)
Cheesecake (fara coacere)
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cheesecake cu fructe de padure (fara coacere)
Cheesecake cu fructe de padure (fara coacere)
8 porții
40 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Cheesecake cu lamaie fara coacere
Cheesecake cu lamaie fara coacere
10 porții
3 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecakes cu speculoos - fără coacere
Cheesecakes cu speculoos - fără coacere
12 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cat de multa miere putem manca in fiecare zi? Cat de multa miere putem manca in fiecare zi? Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Sa vorbim despre Guacamole! Sa vorbim despre Guacamole!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: