Friptura de miel de Paste

Pentru marea majoritate dintre noi Pastele reprezinta oua rosii, pasca, drob si friptura de miel. Personal, recunosc ca pentru mine vedetele culinare ale Sarbatorii Invierii sunt ouale, pasca si cozonacul, carnea de miel nu a fost niciodata preferata mea, dar in fiecare an am gasit o modalitate de a face o friptura delicioasa.

Ce puteti gati din carnea de miel:

Pulpele din spate ale mielului se gatesc cel mai bine la cuptor.

Faceti o friptura cu vin sau puneti-le la marinat in iaurt, ori cu diverse condimente. In cazul in care veti gati friptura din pulpa de miel, alegeti pulpa din spate. Aveti grija sa va ajunga. 1 kg de pulpa ajunge pentru 4 persoane. Inainte de a pune pulpa la cuptor, indepartati o parte din grasimea de la exterior si, condimentati carnea dupa gust.

Gatul de miel sau colierul este bun pentru ciorba sau stufat. Tot pentru ciorba, poti folosi si capul de piept, partea de sub coaste.

Coastele sunt in general gatite la cuptor.

Cotletele sunt foarte moi si fragede, motiv pentru care sunt excelente preparate pe gratar.

Muschiuletul il poti umple cu legume sau poti face frigarui de miel la gratar.

Friptura de miel la cuptor este cu adevarat o delicatesa, ce poate fi servita alaturi de un sos de hrean sau de menta. Poti pune aproape orice leguma de primavara langa fripturile de miel, de la sparanghel si anghinare pana la cartofi, fasole verde, mazare sau morcovi.

Carnea slaba de miel are putine calorii, este o carne rosie, bogata in acizi grasi, contine fier, seleniu, zinc (100 g carne de miel contine 40% din doza zilnica recomandata de zinc) si complexul de vitamine B.

Pentru a asigura insa o buna functionare a organismului, friptura de miel si ouale trebuie asociate cu multe salate si legume de sezon. E bine ca acestea sa fie preparate in abur sau, cel mai indicat, sa fie consumate crude.