Pentru marea majoritate dintre noi Pastele reprezinta oua rosii, pasca, drob si friptura de miel. Personal, recunosc ca pentru mine vedetele culinare ale Sarbatorii Invierii sunt ouale, pasca si cozonacul, carnea de miel nu a fost niciodata preferata mea, dar in fiecare an am gasit o modalitate de a face o friptura delicioasa.
Ce puteti gati din carnea de miel:
Pulpele din spate ale mielului se gatesc cel mai bine la cuptor.
Faceti o friptura cu vin sau puneti-le la marinat in iaurt, ori cu diverse condimente. In cazul in care veti gati friptura din pulpa de miel, alegeti pulpa din spate. Aveti grija sa va ajunga. 1 kg de pulpa ajunge pentru 4 persoane. Inainte de a pune pulpa la cuptor, indepartati o parte din grasimea de la exterior si, condimentati carnea dupa gust.
Gatul de miel sau colierul este bun pentru ciorba sau stufat. Tot pentru ciorba, poti folosi si capul de piept, partea de sub coaste.
Coastele sunt in general gatite la cuptor.
Cotletele sunt foarte moi si fragede, motiv pentru care sunt excelente preparate pe gratar.
Muschiuletul il poti umple cu legume sau poti face frigarui de miel la gratar.
Friptura de miel la cuptor este cu adevarat o delicatesa, ce poate fi servita alaturi de un sos de hrean sau de menta. Poti pune aproape orice leguma de primavara langa fripturile de miel, de la sparanghel si anghinare pana la cartofi, fasole verde, mazare sau morcovi.
Carnea slaba de miel are putine calorii, este o carne rosie, bogata in acizi grasi, contine fier, seleniu, zinc (100 g carne de miel contine 40% din doza zilnica recomandata de zinc) si complexul de vitamine B.
Pentru a asigura insa o buna functionare a organismului, friptura de miel si ouale trebuie asociate cu multe salate si legume de sezon. E bine ca acestea sa fie preparate in abur sau, cel mai indicat, sa fie consumate crude.
Comentarii:
De care pasti vorbiti ca al nostrum a trecut de aproape 3 saptamani?! De Pastele Cailor ?!
Bune idei!
Eu tin mielul la pastramit in sos de vin cu condimente 24 de ore inainte de coacere si iese excelent!
Cornel
Bre... chiar v-ati dilit cu Pastele vostru, mai lipsesc ouale rosii!
Arata foarte bine am sa gatesc si eu aceasta friptura multumesc pt reteta
Păi Paștile au trecut de trei săptămâni.Bine că înainte de Paștine-ați trimis rețete de Crăciun!
Pacat că nu ati dat mai multe metode de marinare a carnii de miel. eu prefer sa frec carnea cu lămâie apoi o ung cu un dresing facut din menta, busuioc, cimbru rozmarin-toate verzi si tocate mai mărisor- amestecat cu usturoi pisat si ulei de masline. infasor carnea in folie si o las la rece peste noapte. a doua zi prepar friptura. iese delicioasa. nu mai are acel iz. gustul specific abia este sesizabil. puteti incerca...
FRIPTURA DE MIEL ESTE EXCELENTA.