Merluciu cu spanac in crusta

Felul principal
Foarte ușor
35 min
608 Kcal

Puneti aceasta reteta in meniu! Cat despre legume, combinatia perfecta de arome va fi cea cu spanac ;-) Datorita aluatului foietaj din jurul preparatului, veti obtine un rezultat crocant la exterior si fraged la interior.

Ingrediente

3

Preparare

Preparare10 min
Gătire25 min
  • Curatati si taiati ceapa in fasii si asezati-o pe o farfurie potrivita pentru cuptorul cu microunde. Puneti putina sare si o picatura de ulei de masline. Introduceti farfuria in cuptorul cu microunde timp de 2 minute cu capac deasupra (verificati sa fie potrivit pentru cuptor). Ceapa va deveni translucida.
  • Așezati fileurile de merluciu pe o tava de copt captusita cu hartie de copt. Puneti sare si piper. Tocati mararul si intindeti-l peste fiecare file, apoi turnati o picatura de ulei de masline pe fileuri.
  • Merluciu cu spanac in crusta - Preparare etapa 3Adaugati un strat de ceapa si apoi un strat de spanac fiert (scurs) peste fiecare file de merluciu.
  • Merluciu cu spanac in crusta - Preparare etapa 4Puneti un strat de cascaval ras si adaugati la final putina miere.
  • Merluciu cu spanac in crusta - Preparare etapa 5Taiati aluatul de foietaj in 3 pe lungime. Ungeti cele 3 parti cu mustar, apoi puneti-le peste fiecare file de merluciu. Trasati crestaturi cu varful unui cutit, apoi ungeti cu putin lapte deasupra.
  • Merluciu cu spanac in crusta - Preparare etapa 6Coaceti 25 minute la 190°C in cuptor cu ventilatie.
  • Merluciu cu spanac in crusta - Preparare etapa 7Gata! Puteti insoti preparatul cu o salata de rucola si rosii cherry sau pur si simplu cu cartofi la abur.

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt beneficiile consumului de merluciu?

Merluciu este o sursă excelentă de proteine și acizi grași omega-3, care contribuie la sănătatea inimii și a creierului.
Prepararea acestui fel de mâncare durează aproximativ 35 de minute, incluzând 10 minute de pregătire și 25 de minute de coacere.
Da, poți folosi alte legume precum broccoli sau dovlecei, dar gustul și textura preparatului se vor schimba.
Absolut! Rețeta este foarte ușoară și se prepară rapid, fiind ideală pentru o cină delicioasă în timpul săptămânii.
Poți folosi mozzarella, brânză feta sau orice alt tip de brânză care se topește bine, în funcție de preferințele tale.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 608Kcal
  • Carbo: 35.9g
  • Grăsimi: 38.4g
  • Grăsimi sat.: 22.7g
  • Proteine: 27.8g
  • Fibre: 3.6g
  • Zahăr: 6.4g
  • ProPoints: 16
  • SmartPoints: 23
Informații nutriționale pentru 1 porție (250g)

Echipamente de gătit

Plită
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
5/5, 3 voturi