Petitchef

Merluciu cu spanac in crusta

Puneti aceasta reteta in meniu! Cat despre legume, combinatia perfecta de arome va fi cea cu spanac ;-)
Datorita aluatului foietaj din jurul preparatului, veti obtine un rezultat crocant la exterior si fraged la interior.

Felul principal
3 porții
10 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

3

Preparare

  • Curatati si taiati ceapa in fasii si asezati-o pe o farfurie potrivita pentru cuptorul cu microunde. Puneti putina sare si o picatura de ulei de masline. Introduceti farfuria in cuptorul cu microunde timp de 2 minute cu capac deasupra (verificati sa fie potrivit pentru cuptor). Ceapa va deveni translucida.
  • Așezati fileurile de merluciu pe o tava de copt captusita cu hartie de copt. Puneti sare si piper. Tocati mararul si intindeti-l peste fiecare file, apoi turnati o picatura de ulei de masline pe fileuri.
  • Etapa 3 - Merluciu cu spanac in crusta
    Adaugati un strat de ceapa si apoi un strat de spanac fiert (scurs) peste fiecare file de merluciu.
  • Etapa 4 - Merluciu cu spanac in crusta
    Puneti un strat de cascaval ras si adaugati la final putina miere.
  • Etapa 5 - Merluciu cu spanac in crusta
    Taiati aluatul de foietaj in 3 pe lungime. Ungeti cele 3 parti cu mustar, apoi puneti-le peste fiecare file de merluciu. Trasati crestaturi cu varful unui cutit, apoi ungeti cu putin lapte deasupra.
  • Etapa 6 - Merluciu cu spanac in crusta
    Coaceti 25 minute la 190°C in cuptor cu ventilatie.
  • Etapa 7 - Merluciu cu spanac in crusta
    Gata! Puteti insoti preparatul cu o salata de rucola si rosii cherry sau pur si simplu cu cartofi la abur.


Poze

Merluciu cu spanac in crusta
Merluciu cu spanac in crusta - poza 2
Merluciu cu spanac in crusta - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Merluciu en papillote
Merluciu en papillote
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Merluciu cu scoici
Merluciu cu scoici
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Somon in crusta cu spanac
Somon in crusta cu spanac
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Lasagna cu ricotta și spanac
Lasagna cu ricotta și spanac
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Foietaj cu cod si spanac
Foietaj cu cod si spanac
4 porții
55 min
Ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Gratinarea – arta coptului in crusta Gratinarea – arta coptului in crusta „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Spanacul - cheia puterii? Spanacul - cheia puterii?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează