Petitchef

Macaroane cu branza si jambon

Felul principal
4 porții
20 min
10 min
Foarte ușor
Aceasta reteta de macaroane cu branza si jambon este una din mancarurile gatite des in Belgia. Este o reteta destul de rapida si consistenta.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
350 gr macaroane

100 gr faina

100 gr unt

200 gr branza emmentaler sau gruyere

200 gr jambon ( 10 felii )

1 L lapte

100 ml smantana lichida ( optional )


Sare

Piper

Preparare

  • Etapa 1 - Macaroane cu branza si jambon
    Puneti apa cu putina sare la fiert si gatiti macaroanele. Cand sunt gata le spalati bine sub apa rece si le lasati la scurs.
    Intr-o cratita incingeti untul, adaugati faina si amestecati bine cu un tel 1 minut.
  • Etapa 2 - Macaroane cu branza si jambon
    Luati cratita de pe foc, adaugati putin lapte si amestecati energic pana la omogenizare.
    Continuati adaugand laptele treptat si amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Daca nu veti folosi smantana lichida pastrati o cana din cantitatea de lapte.
    Cand ati terminat de incorporat laptele puneti cratita inapoi pe foc si adaugati branza.
    Condimentati cu sare, piper si nucsoara.
    Amestecati bine si din cand in cand ( cand branza se topeste si sosul devine prea gros ) adaugati treptat smantana lichida ( sau cana de lapte ) pentru a subtia sosul. Acesta trebuie sa aiba consistenta aluatului de clatite.
    Adaugati jambonul taiat bucatele mici si mai lasati 2 minute pe foc amestecand.
  • Etapa 3 - Macaroane cu branza si jambon
    Adaugati macaroanele in cratita cu sosul si amestecati bine. Lasati 2 minute la foc mic amestecand continuu.
  • Etapa 4 - Macaroane cu branza si jambon
    Potriviti de sare, piper si nucsoara.
    Incalziti cuptorul la 180°C
    Luati cratita de pe foc si turnati totul intr-un recipient pentru cuptor.
    Presarati branza deasupra si introduceti la cuptor pentru aprox 10 min sau pana prinde o crusta aurie. ( Optional puteti presara si pesmet )

Poze

Macaroane cu branza si jambon, poza 1Macaroane cu branza si jambon, poza 2Macaroane cu branza si jambon, poza 3

Întrebări:

Cate macaroane ai pus? ce gramaj?

Răspuns:

350 grame, scz pentru eroare am modificat acum. Multumesc pentru intrebare ( sesizare ).




Comentarii:

12/03/2014

Este o reteta delicioasa. Eu zic sa o incercati.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Macaroane cu branza
Macaroane cu branza
2 porții
55 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Macaroane cu branza
Macaroane cu branza
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Macaroane cu branza-reteta americana
Macaroane cu branza-reteta americana
6 porții
59 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Naan cu branza, lipii indiene cu branza
Naan cu branza, lipii indiene cu branza
4 porții
48 min
Ușor
4 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipica„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaTofu – Branza de Asia!Tofu – Branza de Asia!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: