PARMENTIER DE CANARD este cu siguranta un preparat festiv. In afara de faptul ca arata apetisant, este un preparat in straturi carne de rata, ceapa caramelizata si piure.
Piureul: Curatati si taiati in cuburi mari. Puneti-i sa fiarba timp de 20 de minute in apa fiarta sarata.
Odata gatiti, puneti cartofii intr-un castron. Zdrobiti-i rapid cu un pistil sau o presa de cartofi. Adaugati laptele fierbinte, untul, sare, piper si adaugati nucsoara macinata.
Folisiti iar pistilul sau presa de cartofi si amestecati bine. Pastrati piureul la cald.
Umplutura : Îndepartati carnea de la pulpele de rata confiate, inlaturati pielea si oasele. Taiati ceapa, usturoiul si morcovul in cuburi mici.
Puneti toate ingredientele intr-o tigaie fierbinte si caliti timp de 5 minute. In cazul în care umplutura se lipeste, adaugati un pic de grasime rata.
Ungeti o tava de cuptor si puneți umplutura in ea, apoi acoperiti cu piureul de cartofi. Puneti in cuptor timp de 5 minute la 180° C. Puteti face versiuni individuale in borcane de sticla.