Petitchef

Lasagna cu ricotta și spanac

Ce avem în meniu la prânz? O lasagna vegetariană! Dar nu se pune problema să lăsăm aromele deoparte, nu!
Combinația dintre ricotta + spanac va da nota unui preparat reconfortant , perfect după o zi lungă de muncă!

Felul principal
4 porții
30 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Béchamel:

Cost estimat: 8.24 (2.06€/porție)

Materiale

  • tavă pentru ratinare
  • cuptor
  • tigaie
  • tel
  • spatulă

Preparare

  • Etapa 1 - Lasagna cu ricotta și spanac
    Faceți sosul bechamel:
    Fierbeți laptele într-o cratiță.
  • Etapa 2 - Lasagna cu ricotta și spanac
    Între timp, topiți untul într-o altă cratiță. Când untul este complet topit, adăugați făina dintr-o dată.
  • Etapa 3 - Lasagna cu ricotta și spanac
    Amestecați totul bine și fierbeți 2 minute apoi se adaugați laptele fierbinte și amestecați pentru a se îngroșa. Asezonați, amestecați din nou și lăsați deoparte.
  • Etapa 4 - Lasagna cu ricotta și spanac
    Turnați un strop de ulei de măsline într-o tigaie încinsă apoi adăugați spanacul și căliți-l. Acoperiți și amestecați din când în când.
    * Puteți adăuga și un cățel de usturoi zdrobit.
  • Etapa 5 - Lasagna cu ricotta și spanac
    Scurgeți bine spanacul și transferați-l într-un bol de salată. Adăugați ricotta, sare, piper și nucșoară.
  • Etapa 6 - Lasagna cu ricotta și spanac
    Amestecați totul bine.
  • Etapa 7 - Lasagna cu ricotta și spanac
    Începeți prin a întinde bechamel pe fundul vasului. Adăugați o foaie de lasagna deasupra.
  • Etapa 8 - Lasagna cu ricotta și spanac
    Acoperiți cu puțin amestec de ricotta-spanac.
  • Etapa 9 - Lasagna cu ricotta și spanac
    Adăugați bechamel, apoi parmezan, apoi mozzarella, apoi puneți un aluat și începeți să întindeți amestecul de ricotta spanac, bechamel, parmezan, mozzarella.
  • Etapa 10 - Lasagna cu ricotta și spanac
    Pentru ultimul strat, terminați cu o foaie de lasagna, bechamel și presărați generos cu parmezan.
  • Etapa 11 - Lasagna cu ricotta și spanac
    Puneți vasul la cuptor pentru 20 de minute la 230°C.
  • Etapa 12 - Lasagna cu ricotta și spanac
    Opriți cuptorul și scoateți vasul după 15 minute.
  • Etapa 13 - Lasagna cu ricotta și spanac
    Gata!

Rețete inrudite

YouTube

Lasagna cu dovlecei


Echipamente de gătit

Cuptor

Observații:

Cum se păstrează lasagna cu spanac și ricotta?
Puteți păstra lasagna într-un recipient ermetic la frigider timp de 5 zile. Vă recomandăm să le reîncălziți la cuptor.

Puteți congela lasagna?
Da, puteți îngheța lasagna fără griji.

Este acest fel de mâncare vegetarian?
Da, acest fel de mâncare este vegetarian.

Putem folosi bechamel gata preparat?
Da, dacă nu ai timp să prepari unul acasă.

Puteți folosi spanac proaspăt?
Spanacul congelat îl puteți înlocui cu spanac proaspăt, va trebui să îl căliți în tigaie și să-l scurgeți bine!

Poze

Lasagna cu ricotta și spanac, poza 1
Lasagna cu ricotta și spanac, poza 2
Lasagna cu ricotta și spanac, poza 3
Lasagna cu ricotta și spanac, poza 4
Lasagna cu ricotta și spanac, poza 5
Lasagna cu ricotta și spanac, poza 6
Lasagna cu ricotta și spanac, poza 7

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Lasagna cu dovlecei
Lasagna cu dovlecei
8 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Lasagna vegetariană
Lasagna vegetariană
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Cum se prepară foile de lasagna în casă?
Cum se prepară foile de lasagna în casă?
4 porții
55 min
Foarte ușor
Rețetă Börek, delicatesa turceasca cu spanac
Börek, delicatesa turceasca cu spanac
4 porții
35 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta
Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
4 porții
3 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Lasagna - fel de mancare preparat in toata lumea Lasagna - fel de mancare preparat in toata lumea Spanacul - cheia puterii? Spanacul - cheia puterii? „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează