Petitchef

Meniuri de criza

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 Radacina de patrunjel

1 Telina potrivita



1-2 Ardei gras

1/2 Varza si  cateva

Buchetele de conopida.


Pentru tocanita:

5-6 aripioare de pui sau  4 copanele

2 Morcovi

3-4 Cepe uscate sau 3-4 ceapa verde

1 Ardei Gras

Cativa catei de usturoi

Boia dulce,piper.,busuioc,cimbru ,marar si patrunjel.

1 Cana Lapte

2-3 Linguri Faina

1/2 Pahar de Vin Alb

Marar


Crema de Zahar Ars :

1 Pahar Zahar pentru tapetat tava

6 Oua

6 Linguri Zahar pentru compozitie

1 Litru Lapte

Coaja de lamaie s/sau portocale

Zahar vanilinat

Preparare

  • Zarzavaturile se curata, se spala si se fierb bine in apa cu sare. Dupa ce au fiert bine se scurg si se paseaza cu mixerul.
  • Dar atentie sa nu aruncati zeama in care au fiert legumele. Legumele pasate foarte bine se pun in zeama in care au fiert, se adauga uleiul, verdeata tocata marunt si se adauga sare si piper.
  • Se serveste cu crutoane care se fac din felii de paine care se taie cubulete mici, dupa care se pun intr-o tava unsa cu margarina si se dau la cuptor pana se rumenesc.
  • Carnea de pui se spala ,se condimenteaza dupa gust si punem la rumenit in putin ulei incins. Se calesc pe ambele parti.
  • Peste carne se punea ceapa taiata marunt. Morcovii si ardeii se taie cubulete si se inabusa impreuna cu carnea si ceapa.
  • Se picura apa din cand in cand si se pune si 1/2 de pahar de vin alb. Cand carnea si zarzavaturile sunt fierte se pun galustele de faina . Aceste galuste se fierb separat si apoi se adauga la tocanita.
  • Se mai lasa 2 -3 minute si se mai dau in clocot ,se pune bulionul si restul de usturoi.. Daca sosul nu este suficient de gros, se face un rantas din faina ,lapte.
  • Mai lasam sa fiarba 5-6 minute . 7. Dupa ce oprim focul se pune mararul tocat marunt .
  • Pentru Galuste :
    Se amesteca ouale cu faina ,un praf de sare,un strop de ulei cat sa fie o pasta potrivitde groasa,care se poate pune cu lingurita la fiert .
  • Se pun galustele intr-un vas cu apa fiarta si cu sare,se lasa cam 5-8 minute sa fiarba,Dupa ce s-au fiert se dau intr-un jet de apa rece ,si se pun in tocanita ,sa mai fiarba 2-3 minute .
  • Pahar de zahar se pune intr-o cratita la foc mic.Cand incepe sa se topeasca se intoarcecratita astfel incat zaharul ars sa acopere uniform peretii cratitei .Se lasa sa se raceasca.Atentie : La zaharul ars pe care il manevrati la tapetat cratita.
  • Se amesteca cu mixerul 6 oua ,6 linguri zahar ,vanilia si se pun in cratita peste zaharulars. Se da la cuptor la foc mediu 30-40 de minute,pana se intareste .3. Se serveste rece,de la frigider.SugestiiDaca va place cu mai mult sos, puteti dubla cantitatea de zahar ars.

Poze

Meniuri de Criza, poza 1Meniuri de Criza, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Meniuri de criza
Meniuri de criza
4 porții
35 min
Foarte ușor
2.5 / 5
Rețetă Meniuri de criza
Meniuri de criza
4 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: