Pâté berrichon - ruladă de paște
Acest tip de rețetă ușoară va fi perfectă pentru masa dvs. de familie ;-) Așa că păstrați tradiția și încercați rețeta noastră de Paște, cu etapele de realizare explicate mai jos
Ingrediente
6
Materiale
- 1 tava de chec (22x11 cm)
Preparare
Preparare20 min
Gătire1 oră
Fierbeți ”tare” 4 ouă în apa clocotită . Puneți-le apoi în apă rece și curățați-le de coajă.
Într-un castron mare, puneți carnea de porc tocată, carnea de vită tocată, 1 ou crud, cățelul de usturoi tocat și șalota tocată, sare, piper, cimbru, pătrunjel proaspăt și nucșoară și amestecați.
Desfaceți primul aluat de foietaj, întoarceți forma de chec și tăiați în jurul formei (pentru a face un capac). Puneți al doilea foietaj în tava unsa cu unt.
Întindeți jumătate din umplutura în tava cu foietaj, apoi puneți deasupra cele 4 oua fierte. Acoperiți cu umplutură.
Preîncălziți cuptorul la 180°C în modul convecție. Separați albușul de gălbenușul ultimului ou. Pliați marginile aluatului de foietaj peste umplutură. Ungeți cu albuș.
Puneți deasupra capacul de foietaj și indoiți aluatul spre interior folosind o lingură. Desenați un model pe aluat cu un cuțit apoi ungeți cu gălbenuș.
Coaceți în cuptor pentru 50 de minute la 180°C.
Gata!
FAQ ❓
Care sunt ingredientele principale pentru Pâté Berrichon?
Ingredientele principale includ carne de porc tocată, carne de vită tocată, ouă, usturoi, șalotă, și aluat de foietaj.
Cât timp durează să prepari Pâté Berrichon?
Prepararea durează aproximativ 20 de minute, iar coacerea 50 de minute, totalizând 1 oră și 20 de minute.
Este rețeta de Pâté Berrichon potrivită pentru începători?
Da, rețeta este clasificată ca fiind foarte ușoară, ceea ce o face accesibilă și pentru cei care sunt la început în bucătărie.
Ce tip de carne pot folosi în loc de porc și vită?
Puteți experimenta cu carne de pui sau curcan tocată, dar gustul va fi diferit față de rețeta originală.
Pot adăuga alte condimente în rețetă?
Desigur! Puteți adăuga condimente precum paprika, oregano sau chiar ardei iute pentru a personaliza aroma.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 595Kcal
- Carbo: 30.3g
- Grăsimi: 40.8g
- Grăsimi sat.: 22.2g
- Proteine: 25.8g
- Fibre: 1.7g
- Zahăr: 1.4g
- ProPoints: 16
- SmartPoints: 22
Informații nutriționale pentru 1 porție (191g)
Echipamente de gătit
cuptor
Plită
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
4.25/5, 8 voturi 2 comentarii
constanta_s2014
Hai, pe bune? De "Paste"? Cine paste aici, e vreo vaca, vreo oaie, vreo capra care paste? Sau, or mai fi cateva, dar nu prea cred ca paste vreuna! De Pasti, istetilor, de Pasti, asta este cuvantul corect! Si ce face ca rulada asta sa fie specifica pentru Pasti, doar pentru ca i-ai pus un ou fiert in mijloc? E din carne de porc si vita, si se poate face oricand in timpul anului, chiar si de Craciun, asa ca, nu ne vinde gogosi ca e de Pasti!
Maria
Atragatoare






Punctează această reţetă