Pâté berrichon - ruladă de paște

Felul principal
Foarte ușor
1 h 20 m
595 Kcal

Acest tip de rețetă ușoară va fi perfectă pentru masa dvs. de familie ;-) Așa că păstrați tradiția și încercați rețeta noastră de Paște, cu etapele de realizare explicate mai jos

Ingrediente

6

Materiale

  • 1 tava de chec (22x11 cm)

Preparare

Preparare20 min
Gătire1 oră
  • Pâté Berrichon - Ruladă de Paște - Preparare etapa 1Fierbeți ”tare” 4 ouă în apa clocotită . Puneți-le apoi în apă rece și curățați-le de coajă.
  • Pâté Berrichon - Ruladă de Paște - Preparare etapa 2Într-un castron mare, puneți carnea de porc tocată, carnea de vită tocată, 1 ou crud, cățelul de usturoi tocat și șalota tocată, sare, piper, cimbru, pătrunjel proaspăt și nucșoară și amestecați.
  • Pâté Berrichon - Ruladă de Paște - Preparare etapa 3Desfaceți primul aluat de foietaj, întoarceți forma de chec și tăiați în jurul formei (pentru a face un capac). Puneți al doilea foietaj în tava unsa cu unt.
  • Pâté Berrichon - Ruladă de Paște - Preparare etapa 4Întindeți jumătate din umplutura în tava cu foietaj, apoi puneți deasupra cele 4 oua fierte. Acoperiți cu umplutură.
  • Pâté Berrichon - Ruladă de Paște - Preparare etapa 5Preîncălziți cuptorul la 180°C în modul convecție. Separați albușul de gălbenușul ultimului ou. Pliați marginile aluatului de foietaj peste umplutură. Ungeți cu albuș.
  • Pâté Berrichon - Ruladă de Paște - Preparare etapa 6Puneți deasupra capacul de foietaj și indoiți aluatul spre interior folosind o lingură. Desenați un model pe aluat cu un cuțit apoi ungeți cu gălbenuș.
  • Pâté Berrichon - Ruladă de Paște - Preparare etapa 7Coaceți în cuptor pentru 50 de minute la 180°C.
  • Pâté Berrichon - Ruladă de Paște - Preparare etapa 8Gata!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt ingredientele principale pentru Pâté Berrichon?

Ingredientele principale includ carne de porc tocată, carne de vită tocată, ouă, usturoi, șalotă, și aluat de foietaj.
Prepararea durează aproximativ 20 de minute, iar coacerea 50 de minute, totalizând 1 oră și 20 de minute.
Da, rețeta este clasificată ca fiind foarte ușoară, ceea ce o face accesibilă și pentru cei care sunt la început în bucătărie.
Puteți experimenta cu carne de pui sau curcan tocată, dar gustul va fi diferit față de rețeta originală.
Desigur! Puteți adăuga condimente precum paprika, oregano sau chiar ardei iute pentru a personaliza aroma.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 595Kcal
  • Carbo: 30.3g
  • Grăsimi: 40.8g
  • Grăsimi sat.: 22.2g
  • Proteine: 25.8g
  • Fibre: 1.7g
  • Zahăr: 1.4g
  • ProPoints: 16
  • SmartPoints: 22
Informații nutriționale pentru 1 porție (191g)

Echipamente de gătit

cuptor
Plită
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.25/5, 8 voturi 2 comentarii
constanta_s2014

constanta_s2014

Hai, pe bune? De "Paste"? Cine paste aici, e vreo vaca, vreo oaie, vreo capra care paste? Sau, or mai fi cateva, dar nu prea cred ca paste vreuna! De Pasti, istetilor, de Pasti, asta este cuvantul corect! Si ce face ca rulada asta sa fie specifica pentru Pasti, doar pentru ca i-ai pus un ou fiert in mijloc? E din carne de porc si vita, si se poate face oricand in timpul anului, chiar si de Craciun, asa ca, nu ne vinde gogosi ca e de Pasti!

abuz

Maria

Atragatoare

abuz