Petitchef

Pâté Berrichon - Ruladă de Paște

Acest tip de rețetă ușoară va fi perfectă pentru masa dvs. de familie ;-) Așa că păstrați tradiția și încercați rețeta noastră de Paște, cu etapele de realizare explicate mai jos
Felul principal
6 porții
20 min
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

6

Materiale

  • 1 tava de chec (22x11 cm)

Preparare

  • Etapa 1 - Pâté Berrichon - Ruladă de Paște
    Fierbeți ”tare” 4 ouă în apa clocotită . Puneți-le apoi în apă rece și curățați-le de coajă.
  • Etapa 2 - Pâté Berrichon - Ruladă de Paște
    Într-un castron mare, puneți carnea de porc tocată, carnea de vită tocată, 1 ou crud, cățelul de usturoi tocat și șalota tocată, sare, piper, cimbru, pătrunjel proaspăt și nucșoară și amestecați.
  • Etapa 3 - Pâté Berrichon - Ruladă de Paște
    Desfaceți primul aluat de foietaj, întoarceți forma de chec și tăiați în jurul formei (pentru a face un capac). Puneți al doilea foietaj în tava unsa cu unt.
  • Etapa 4 - Pâté Berrichon - Ruladă de Paște
    Întindeți jumătate din umplutura în tava cu foietaj, apoi puneți deasupra cele 4 oua fierte. Acoperiți cu umplutură.
  • Etapa 5 - Pâté Berrichon - Ruladă de Paște
    Preîncălziți cuptorul la 180°C în modul convecție. Separați albușul de gălbenușul ultimului ou. Pliați marginile aluatului de foietaj peste umplutură. Ungeți cu albuș.
  • Etapa 6 - Pâté Berrichon - Ruladă de Paște
    Puneți deasupra capacul de foietaj și indoiți aluatul spre interior folosind o lingură. Desenați un model pe aluat cu un cuțit apoi ungeți cu gălbenuș.
  • Etapa 7 - Pâté Berrichon - Ruladă de Paște
    Coaceți în cuptor pentru 50 de minute la 180°C.
  • Etapa 8 - Pâté Berrichon - Ruladă de Paște
    Gata!


Poze

Pâté Berrichon - Ruladă de Paște, poza 1
Pâté Berrichon - Ruladă de Paște, poza 2
Pâté Berrichon - Ruladă de Paște, poza 3
Pâté Berrichon - Ruladă de Paște, poza 4
Pâté Berrichon - Ruladă de Paște, poza 5
Pâté Berrichon - Ruladă de Paște, poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pate de ciuperci cu ierburi aromate
Pate de ciuperci cu ierburi aromate
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pâte de ficat cu ceapa caramelizata
Pâte de ficat cu ceapa caramelizata
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pate din ficat de pui
Pate din ficat de pui
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Paste cu sos si ton
Paste cu sos si ton
3 porții
23 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta italiana de Paste
Tarta italiana de Paste
4 porții
1 h 53 m
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Pâte brisée, Pâte sucrée si Pâte sablée Pâte brisée, Pâte sucrée si Pâte sablée Rulada cu carne Rulada cu carne Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei