Petitchef

Lasagna vegetariană

Lasagna vegetariană! Secretul nostru pentru un preparat gustos și echilibrat? Înlocuiți carnea cu proteine ​​din soia. Poți încerca și tu! Vă explicăm totul mai jos:

Felul principal
4 porții
20 min
1 h 20 m
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru sosul bolognese de legume:

Pentru bechamel:

Materiale

  • 1 tigaie
  • 1 cratiță
  • 1 blender
  • 1 vas pentru gratinat

Preparare

  • Etapa 1 - Lasagna vegetariană
    Pentru sosul Bolognese: începeti prin a toca ceapa și cățeii de usturoi.
    Curatați morcovul, tăiați-l în mai multe bucăți și faceți la fel și cu tulpina de țelină după ce ati spălat-o. Puneți bucățile de legume într-un blender și amestecați până obțineți bucăți mici. Dacă nu aveți blender, pur și simplu tăiați legumele în bucăți foarte mici. Acest lucru este important pentru ca sosul bolognese să fie fin și cremos.
  • Etapa 2 - Lasagna vegetariană
    Intr-o tigaie se rumeneste ceapa cu un strop de ulei de masline.
    Se adauga usturoiul apoi se rumeneste totul.
    Adăugați bucățile de morcov și țelină, cimbru, oregano, dafin, piper, 30 ml apă clocotită, amestecați și gătiți acoperit 10 minute la foc mic.
  • Etapa 3 - Lasagna vegetariană
    Adăugați granulele de soia, pasta de roșii, vinul alb, miso, cubul de supă și apa clocotită apoi amestecați. Gătiți câteva minute la foc mediu până se evaporă alcoolul din vinul alb.
    Acoperiți și fierbeți la foc mic timp de 10 minute.
  • Etapa 4 - Lasagna vegetariană
    Se adaugă coulisul și pulpa de roșii și se fierbe acoperit 20 de minute la foc mic.
    Odată ce s-a terminat gătirea, îndepărtați frunza de dafin apoi gustați și ajustați condimentele dacă este necesar (sare, piper).
  • Etapa 5 - Lasagna vegetariană
    Bechamel: începeți prin a face un roux. Pentru a face acest lucru, topiți untul într-o cratiță, adăugați făina apoi amestecați până obțineți o textură netedă.
  • Etapa 6 - Lasagna vegetariană
    Adaugați supa de legume (cub + apa clocotita), laptele, sarea, piperul, nucșoara apoi lăsați să se îngroașe în timp ce amestecați. După câteva minute, veți obține o textură foarte cremoasă.
  • Etapa 7 - Lasagna vegetariană
    Lasagna: puneți 2 foi de lasagna pe fundul vasului. Deasupra puneți sos bolognese, apoi terminați cu un strat de bechamel. Repetați până când nu mai sunt ingrediente.
    Puneți lasagna la cuptor pentru 40 de minute la 180°C și voila! E gata!

Observații:

Ce este proteina din soia?
Denumită și „proteină din soia texturată”, este făcută din făină de soia.O puteți găsi în bucăți mici și mari. Foarte bogată în proteine ​​vegetale, este o alternativă perfectă pentru preparatele vegetariene. Se comercializează deshidratată și tot ce trebuie sa faceți este sa o lăsați la macerat în apa fierbinte aproximativ 10 minute înainte de a o găti. Aspectul său este asemănător cu carnea de pui mărunțită.

De unde să cumpărăm proteine ​​din soia?
Le găsiți în magazinele bio sau în secțiunea bio a supermarketului tău. Cu siguranță va fi disponibil în pachete, dar și în vrac.

Ce este miso maro?
Miso maro este un aliment japonez. Este un aluat fermentat relativ sărat. Se face din boabe de soia, orez (sau orz), sare, apa și fermenți. Foarte bogat în proteine, este un condiment perfect pentru a-ți însoți supele și preparatele cu sos!

De unde să cumpăr miso maro?
Poți găsi miso maro în magazinele bio sau în secțiunea „bucătărie mondială” din supermarketul tău.

Cum păstrez lasagna vegetariană rămasă?
Puneți lasagna vegetariană într-un recipient ermetic și păstrați-o la frigider timp de 2 zile.

Pot face o versiune „vegană” a acestei lasagne vegetariene?
Nici o problemă ! Pentru bolognese, va trebui să verificați dacă vinul alb este vegan.
Pentru bechamel, puteți înlocui untul cu margarină vegetală și laptele de vaca cu lapte de soia.
În ceea ce privește foile de lasagna, acestea trebuie cumpărate în varianta „fără ouă”.

Cum pot însoți lasagna mea vegetariană?
Acest preparat ne place sa îl însoțim cu o salată verde.



Echipamente de gătit

Cuptor
Blender

Poze

Lasagna vegetariană
Lasagna vegetariană - poza 2
Lasagna vegetariană - poza 3
Lasagna vegetariană - poza 4
Lasagna vegetariană - poza 5

Întrebări:




Comentarii:

costi1960, 24/01/2024

Numericeste, nu-s cam putine ingrediente? I-ar mai lipsi vreo 50 - 60...

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Lasagna cu ricotta și spanac
Lasagna cu ricotta și spanac
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Lasagna cu dovlecei
Lasagna cu dovlecei
8 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Cum se prepară foile de lasagna în casă?
Cum se prepară foile de lasagna în casă?
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salată vegetariană la borcan
Salată vegetariană la borcan
1 porții
40 min
Foarte ușor

Articole conexe

Lasagna - fel de mancare preparat in toata lumea Lasagna - fel de mancare preparat in toata lumea

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează