Lasagna vegetariană! Secretul nostru pentru un preparat gustos și echilibrat? Înlocuiți carnea cu proteine din soia. Poți încerca și tu! Vă explicăm totul mai jos:
Pentru sosul Bolognese: începeti prin a toca ceapa și cățeii de usturoi. Curatați morcovul, tăiați-l în mai multe bucăți și faceți la fel și cu tulpina de țelină după ce ati spălat-o. Puneți bucățile de legume într-un blender și amestecați până obțineți bucăți mici. Dacă nu aveți blender, pur și simplu tăiați legumele în bucăți foarte mici. Acest lucru este important pentru ca sosul bolognese să fie fin și cremos.
Intr-o tigaie se rumeneste ceapa cu un strop de ulei de masline. Se adauga usturoiul apoi se rumeneste totul. Adăugați bucățile de morcov și țelină, cimbru, oregano, dafin, piper, 30 ml apă clocotită, amestecați și gătiți acoperit 10 minute la foc mic.
Adăugați granulele de soia, pasta de roșii, vinul alb, miso, cubul de supă și apa clocotită apoi amestecați. Gătiți câteva minute la foc mediu până se evaporă alcoolul din vinul alb. Acoperiți și fierbeți la foc mic timp de 10 minute.
Se adaugă coulisul și pulpa de roșii și se fierbe acoperit 20 de minute la foc mic. Odată ce s-a terminat gătirea, îndepărtați frunza de dafin apoi gustați și ajustați condimentele dacă este necesar (sare, piper).
Bechamel: începeți prin a face un roux. Pentru a face acest lucru, topiți untul într-o cratiță, adăugați făina apoi amestecați până obțineți o textură netedă.
Adaugați supa de legume (cub + apa clocotita), laptele, sarea, piperul, nucșoara apoi lăsați să se îngroașe în timp ce amestecați. După câteva minute, veți obține o textură foarte cremoasă.
Lasagna: puneți 2 foi de lasagna pe fundul vasului. Deasupra puneți sos bolognese, apoi terminați cu un strat de bechamel. Repetați până când nu mai sunt ingrediente. Puneți lasagna la cuptor pentru 40 de minute la 180°C și voila! E gata!
Ce este proteina din soia? Denumită și „proteină din soia texturată”, este făcută din făină de soia.O puteți găsi în bucăți mici și mari. Foarte bogată în proteine vegetale, este o alternativă perfectă pentru preparatele vegetariene. Se comercializează deshidratată și tot ce trebuie sa faceți este sa o lăsați la macerat în apa fierbinte aproximativ 10 minute înainte de a o găti. Aspectul său este asemănător cu carnea de pui mărunțită.
De unde să cumpărăm proteine din soia? Le găsiți în magazinele bio sau în secțiunea bio a supermarketului tău. Cu siguranță va fi disponibil în pachete, dar și în vrac.
Ce este miso maro? Miso maro este un aliment japonez. Este un aluat fermentat relativ sărat. Se face din boabe de soia, orez (sau orz), sare, apa și fermenți. Foarte bogat în proteine, este un condiment perfect pentru a-ți însoți supele și preparatele cu sos!
De unde să cumpăr miso maro? Poți găsi miso maro în magazinele bio sau în secțiunea „bucătărie mondială” din supermarketul tău.
Cum păstrez lasagna vegetariană rămasă? Puneți lasagna vegetariană într-un recipient ermetic și păstrați-o la frigider timp de 2 zile.
Pot face o versiune „vegană” a acestei lasagne vegetariene? Nici o problemă ! Pentru bolognese, va trebui să verificați dacă vinul alb este vegan. Pentru bechamel, puteți înlocui untul cu margarină vegetală și laptele de vaca cu lapte de soia. În ceea ce privește foile de lasagna, acestea trebuie cumpărate în varianta „fără ouă”.
Cum pot însoți lasagna mea vegetariană? Acest preparat ne place sa îl însoțim cu o salată verde.
Comentarii:
Numericeste, nu-s cam putine ingrediente? I-ar mai lipsi vreo 50 - 60...