Piadine - reteta saptamanii !!!
Ingrediente
2
Rețete inrudite
Paine toast - de casa
Preparare
Preparare35 min
Gătire20 min
- Cerneti faina si sarea impreuna intr-un vas mare si faceti o groapa la mijloc.
- Adaugati uleiul si apa in mijlocul fainii si amestecati treptat pentru a forma un aluat. Framantati pe o suprafata presarata cu faina timp de 4-5 minute, pana devine elastic si neted.
- Asezati aluatul intr-un vas uns cu unt sau ulei, acoperiti cu folie unsa si lasati la dospit 20 minute.
- Incalziti plita la o temperatura medie. Impartiti aluatul in patru parti egale si modelati fiecare parte in forma unui disc cu diametrul de 18 cm. Acoperiti-le pana sunt gata de copt.
- Ungeti plita cu ulei sau unt, asezati una sau doua piadine si coaceti timp de 2 minute sau pana cand incep sa se rumeneasca. Intoarceti piadinele pe cealalta parte si mai coaceti 1 minut- 1 minut si jumatate. Consumati-le calde.
- Aceste paini italiene moi si nedospite, coapte direct pe gratar, erau initial pregatite pe o piatra fierbinte asezata pe un foc deschis. Sunt gustoase consumate calde. Mancati-le cu supe si sosuri!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: