Drojdia impreuna cu sarea si zaharul se dizolva in 100 ml apa calduta si astfel se obtine o maia.
Punem faina intr-un bol, iar in interiorul acesteia adaugam maiaua obtinuta. Amestecam totul si adaugam treptat restul de 300 ml de apa calduta. Apoi adaugam uleiul de masline si framantam aluatul pana se incorporeaza tot.
Aluatul obtinut se pune la frigider pentru minimum 30 minute - maximum 24 ore. Dupa ce s-a dospit, il putem intinde intr-o tava mare de cuptor unsa cu ulei (fie tava clasica patrata, fie tava standard gastronorm GN1/1 53×32.5 cm) chiar si cu o paleta pentru ca acesta este foarte fraged si usor de modelat.
Peste acest blat adaugam cateva linguri de suc de rosii, apoi restul ingredientelor feliate: ardeiul rosu capia, ciupercile, carnatii, maslinele, cascavalul. Intrucat aluatul este foarte fraged si moale, unele ingrediente se pot intrepatrunde cu acesta.
Adaugam pizza astfel obtinuta in cuptorul incins la 150°. Timpul de coacere este de 30 minute. La sfarsit puteti adauga ketchup si piper dupa gust.