Petitchef

Supa de mazare si praz(pea and leek soup)

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor
  • Supa de mazare si praz(pea and leek soup)
  • Supa de mazare si praz(pea and leek soup), poza 2
  • Supa de mazare si praz(pea and leek soup), poza 3
  • (4.54/5 - 22 voturi)
  • 1
Supa de mazare si praz(pea and leek soup)
 

Ingrediente

Numarul de porții: 4
- 1/2 kg de mazare uscata

- un cartof mediu

- 3 fire de praz medii

- 1 gogosar

- 3 linguri ulei de masline

- sare,piper

- paprika

- parmezan razuit

Preparare

  • Incepe cu o seara inainte,cind punem mazarea la inmuiat.a doua zi,o clatim cu apa si o fierbem la oala sub presiune 1 ora,impreuna cu cartoful taiat cuburi.
  • Separat,intr-o tigaie calim prazul taiat rondele fine si gogosarul in uleiul de masline amestecat cu o ceasca mica de apa, iar cind sunt inmuiate bine potrivim de sare si piper.
  • Amestecam mazarea cu legumele calite,le mai fierbem citeva minute impreuna si potrivim iar de sare si piper,adaugind si o lingura generoasa de paprika(dulce sau iute,cum va place voua, folosit dulce).
  • Pasat putin legumele direct in oala cu instrumentul ala manual de facut piureul de cartofi,iar cind inchidem focul,o mina de patrunjel tocat se adauga si se amesteca in supa.
  • In momentul servirii,adaugati parmezan razuit. mai adaugat si ceva paprika.


Comentarii:

09/03/2013

Imi place mult.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: