Cum ar fi dacă ne-am bucura de o supă bună de roșii tot anul? Pentru a face acest lucru, pregătim această rețetă ultra-ușoară vara, când este sezonul acestui râvnit ingredient, apoi înghețăm totul ;-) Vă putem asigura că această supă o să vă facă să zâmbiți la mijlocul lunii, iarna! Iar pentru a aroma totul, nu uitam de frunzele de busuioc. Urmați indicațiile din rețeta noastră, explicată pas cu pas mai jos.
Preîncălziți cuptorul la 190°C. Spălați și tăiați roșiile cherry în jumătate și puneți-le pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt. Stropiți cu ulei de măsline și asezonați cu sare și piper.
Se dau la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute ca să se coacă. Dați deoparte. Tăiați ceapa, busuiocul și cățeii de usturoi.
Turnați un strop de ulei de măsline într-o oală și puneți la foc mediu. Căliți ceapa tocata timp de 5 minute.
Adăugați usturoi, sare, piper și căliți aproximativ 1 minut. Apoi adăugați roșiile decojite, busuiocul tocat și zahărul și amestecați. Se lasă la foc mic 10 minute.
Se toarnă supa și se adaugă roșiile prăjite, se fierb timp de 30 de minute, amestecând din când în când. Adăugați smântâna la sfârșitul gătitului.
Mixati supa folosind un blender vertical.
E gata ! Îți poți decora bolul cu supă cu frunze de busuioc tocate, ulei de măsline și muguri de busuioc!
Pot îngheța această supă de roșii? Nicio problemă! Așteptați până când supa s-a răcit înainte de a o pune într-un recipient ermetic sau în pungi pentru congelator. Vă sfătuim să vă congelați supa în porții, astfel încât să dezghețați doar cantitățile de care veți avea nevoie în Ziua Z. O puteți păstra astfel câteva luni la congelator. Când doriți să o consumați, pur și simplu puneți supa congelată într-o cratiță și gătiți la foc mic.