Petitchef

Supă de roșii și busuioc

Cum ar fi dacă ne-am bucura de o supă bună de roșii tot anul? Pentru a face acest lucru, pregătim această rețetă ultra-ușoară vara, când este sezonul acestui râvnit ingredient, apoi înghețăm totul ;-) Vă putem asigura că această supă o să vă facă să zâmbiți la mijlocul lunii, iarna! Iar pentru a aroma totul, nu uitam de frunzele de busuioc. Urmați indicațiile din rețeta noastră, explicată pas cu pas mai jos.

Felul principal
6 porții
10 min
1 h 11 m
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

6

Roșii prăjite:

Materiale

  • 1 mixer vertical

Preparare

  • Etapa 1 - Supă de roșii și busuioc
    Preîncălziți cuptorul la 190°C. Spălați și tăiați roșiile cherry în jumătate și puneți-le pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt. Stropiți cu ulei de măsline și asezonați cu sare și piper.
  • Etapa 2 - Supă de roșii și busuioc
    Se dau la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute ca să se coacă. Dați deoparte. Tăiați ceapa, busuiocul și cățeii de usturoi.
  • Etapa 3 - Supă de roșii și busuioc
    Turnați un strop de ulei de măsline într-o oală și puneți la foc mediu. Căliți ceapa tocata timp de 5 minute.
  • Etapa 4 - Supă de roșii și busuioc
    Adăugați usturoi, sare, piper și căliți aproximativ 1 minut.
    Apoi adăugați roșiile decojite, busuiocul tocat și zahărul și amestecați. Se lasă la foc mic 10 minute.
  • Etapa 5 - Supă de roșii și busuioc
    Se toarnă supa și se adaugă roșiile prăjite, se fierb timp de 30 de minute, amestecând din când în când. Adăugați smântâna la sfârșitul gătitului.
  • Etapa 6 - Supă de roșii și busuioc
    Mixati supa folosind un blender vertical.
  • Etapa 7 - Supă de roșii și busuioc
    E gata ! Îți poți decora bolul cu supă cu frunze de busuioc tocate, ulei de măsline și muguri de busuioc!

Observații:

Pot îngheța această supă de roșii? Nicio problemă! Așteptați până când supa s-a răcit înainte de a o pune într-un recipient ermetic sau în pungi pentru congelator. Vă sfătuim să vă congelați supa în porții, astfel încât să dezghețați doar cantitățile de care veți avea nevoie în Ziua Z. O puteți păstra astfel câteva luni la congelator. Când doriți să o consumați, pur și simplu puneți supa congelată într-o cratiță și gătiți la foc mic.

Poze

Supă de roșii și busuioc, poza 1
Supă de roșii și busuioc, poza 2
Supă de roșii și busuioc, poza 3
Supă de roșii și busuioc, poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa crema de rosii
Supa crema de rosii
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Supa de rosii cu linte
Supa de rosii cu linte
4 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Supa crema de rosii cu paste fainoase
Supa crema de rosii cu paste fainoase
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Supa rece de pepene si rosii
Supa rece de pepene si rosii
2 porții
10 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
2.9 / 5
Rețetă Supa super cremoasa de legume la thermomix
Supa super cremoasa de legume la thermomix
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii Pastele - delicii italiene Pastele - delicii italiene

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.