Notifications: Căutare avansată

Tilapia cu 3 arome

(3.82/5 - 11 voturi)
1 comentariu


  • Tilapia cu 3 arome
  • Tilapia cu 3 arome, Poza 2
Type:
Felul principal
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
20 min
Gătire:
25 min
Gata în:
45 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 2 fileuri de tilapia
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 ceapa rosie
- 1 ceapa verde
- 4-5 ciuperci Shiitake uscate
- 1 lamaie
- 2 linguri de sos de chili dulce
- 3 linguri de ulei de arahide

Preparare

Etapa 1

Inainte sa incepem orice preparare a pestelui si a garniturii, luati ciupercile Shiitake le gasim in general in forma uscata/deshidratata si puneti-le intrun bol peste care turnati apa fierbinte si le lasati la hidratare cel putin 30 de minute. Apa maronie care se lasa la deshidratarea ciupercilor sa n-o aruncati. E un sos foarte bun si aromat. Il vom folosi si pe acesta la peste.

Etapa 2

Acum ne apucam de legume. Taiem ardeiul rosu si verde in bucati mai maricele, cubulete. La fel si ceapa rosie. Ceapa verde o taiem in bucati de cel mult 3 cm.

Etapa 3

Incingem uleiul in wok. Cand acesta incepe sa fumege, adaugam toate legumele taiate si le amestecam bine ca sa fie imbracate in ulei. Le lasam putin la calit.

Etapa 4

Adaugam sosul de chili dulce. Eventual si putina apa calda. Amestecam totul bine si tinem wokul pe foc pana cand legumele se prajesc un pic. Ar trebui sa fie crocante si sa-si pastreze calitatile gustative. Nu vrem sa le facem "legume fierte".

Etapa 5

Le luam de pe foc, le scoatem din sosul in care s-au calit, si le punem in farfurie langa si peste pestele nostru. Cateva linguri din sosul rezultat de la ciuperci, le punem in sosul de chili dulce si amestecam.

Etapa 6

Stoarcem lamaia progresiv in sos, si gustam de fiecare data ca sa avem un echilibru intre aceste trei arome. Sosul atunci cand il considerati ca e echilibrat la arome, il turnam peste legumele si Tilapia noastra.Ciupercile taiate in fasii subtiri, le adaugam ca o garnitura.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii:

06/12/2011

Pestele cum se prepara? ca sosul la-m vazut...

(0) (0) Abuz

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale