Panettone cu ciocolata

Gustări
Ușor
5 ore

Un panettone cu ciocolata care aduce spiritul sarbatorilor in casa ta. Incearca-l si surprinde-ti familia si invitatii cu desert ciocolatos.

Ingrediente

8

Pentru panettone:

Pentru glazura de ciocolata:

Materiale

  • Robot de patisierie (cu carlig de framantare)

Preparare

Preparare20 min
Timp așteptare4 ore
Gătire40 min
  • Panettone cu ciocolata - Preparare etapa 1In vasul robotului adaugati si amestecati faina + sarea.
    In paralel, dizolvati drojdia in lapte cald + apa. Adaugati acest amestec in vasul robotului si framantati timp de 1 minut.
  • Panettone cu ciocolata - Preparare etapa 2Adaugati oul în timp ce continuati sa framantati. Acoperiti vasul cu prosop umed si lasati-l sa stea 30 de minute la temperatura camerei.
  • Panettone cu ciocolata - Preparare etapa 3Dupa acest timp, adaugati galbenusurile + zahar + untul moale, putin cate putin. Se framanta timp de 5 minute.
    Acoperiti cu folie si lasati sa creasca pana isi dubleaza volumul - cam 2 ore.
  • Panettone cu ciocolata - Preparare etapa 4Dupa aceasta etapa, adaugati pepitele de ciocolata.
  • Panettone cu ciocolata - Preparare etapa 5Se toarna coca intr-o matrita speciala de panettone. Lasati sa creasca si sa isi dubleze volumul, timp de 1 oră.
    Crestati in centru si ungeti cu unt topit.
  • Panettone cu ciocolata - Preparare etapa 6Coaceti 40 minute la 180°C.
  • Panettone cu ciocolata - Preparare etapa 7Cat timp se raceste, noi vom face glazura.
    Topiti ciocolata + unt. Turnati peste panettone si, la final, presarati pepite de ciocolata.
  • Panettone cu ciocolata - Preparare etapa 8Gata!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt secretele pentru un panettone perfect?

Pentru un panettone perfect, asigură-te că respecți timpii de dospire și folosești ingrediente de calitate, cum ar fi untul moale și ciocolata neagră.
Panettone-ul trebuie să crească timp de aproximativ 2 ore după ce ai adăugat galbenusurile și zahărul, plus încă 1 oră după ce l-ai turnat în matriță.
Da, poți experimenta cu ciocolată albă sau ciocolată cu lapte, dar gustul final va varia în funcție de tipul de ciocolată ales.
Deși un robot de patiserie facilitează procesul de frământare, poți frământa aluatul manual, dar va necesita mai mult efort.
Asigură-te că drojdia este proaspătă și că ai respectat temperatura optimă pentru dospire; dacă este prea rece, aluatul nu va crește corespunzător.
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.54/5, 13 voturi