Pop corn cu caramel
Pentru o seara la TV, in familie, avem reteta perfecta de rontait: pop-corn cu caramel! Urmati cu atentie pasii de realizare si in timp ce pop-corn-ul se raceste, alegeti filmul sau serialul ;-)
Ingrediente
4
Pop corn :
Caramel:
Preparare
Preparare5 min
Timp așteptare5 min
Gătire10 min
Pop corn-ul:
Incalziti uleiul intr-o tigaie antiaderenta. Adaugati boabele de porumb si acoperiti.In functie de cat de tare ati dat focul, porumbul se va transforma în floricele mai repede sau mai putin repede, aproximativ 5 - 7 minute. Dati deoparte.
Caramel-ul:
Puneti untul si zaharul intr-o cratita si lasati-l sa se caramelizeze (caramelul trebuie sa se rumenească, aveti grija sa nu-l ardeti).Adaugati vanilia si sarea si amestecati. La final, se adauga bicarbonatul: acest lucru va produce o reactie chimica, iar caramelul se va ingrosa.
Se toarna caramelul astfel format direct pe floricele si se amesteca imediat. Folositi doua linguri pentru a distribui bine caramelul inainte de a se intari.
Puneti floricele pe o tava de copt captusita cu hartie pergament, astfel incat sa se raceasca și caramelul sa se intareasca.
Transferati in bol si serviti!
Observații
Depozitare: se va pastra pana la o saptamana (daca ramane ;-)) intr-un recipient etans si intr-un loc rece si uscat.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 309Kcal
- Carbo: 44.5g
- Grăsimi: 14.1g
- Grăsimi sat.: 5.6g
- Proteine: 0.7g
- Fibre: 0.5g
- Zahăr: 42.6g
- ProPoints: 9
- SmartPoints: 16
Informații nutriționale pentru 1 porție (70g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Punctează această reţetă