Petitchef

Marinata de ciuperci (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)








Ciupercile se curata,se spala  si se  fierb in apa cu putina sare . Dupa fierbere se clatesc putin ,dupa care se dau in doua ,trei  clocote in marinata preparata  din :  o parte otet,  o parte apa ,1-2 lingurite zahar ,sare si piper dupa gust . Marinata se pregateste,se masoara  in functie de numarul de borcane... Ciupercile se pun fierbinti in borcane,se toarna marinata la fel de fierbinte , se inchid ermetic si se tin  invelite foarte bine pana a doua zi  .

Pot fi servite  la diferite salate, garnituri, dar ca si muraturi...








Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Marinata de peste
Marinata de peste
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Marinata de peste cu lamaie si usturoi
Marinata de peste cu lamaie si usturoi
4 porții
35 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Marinata de peste cu legume sote
Marinata de peste cu legume sote
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
6 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Risotto vegetarian cu rosii uscate si ciuperci
Risotto vegetarian cu rosii uscate si ciuperci
2 porții
55 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Carnatii de Plescoi – preparati dupa o reteta haiduceasca Carnatii de Plescoi – preparati dupa o reteta haiduceasca

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei