Petitchef

Spaghetti cu creveti (reteta pas-cu-pas)

De?i nu îmi plac creve?ii (în afar? de sushi sau tempura), g?tesc aceste paste foarte des. Un prieten de-al meu, japonez, Toshi, f?cea pastele astea la aproape fiecare chef pe care-l f?cea. Delicioase de fiecare dat?. Am început s? le g?tesc ?i eu, dar aveam impresia c? au cu totul alt gust. Nu puteam s? reproduc gustul ?i mirosul de usturoi. Într-o zi a venit Toshi la mine ?i l-am rugat s? facem împreun? sosul. Aveam un prieten comun din Italia ?i credeam c? Toshi a înv??at re?eta de la el, dar nu... el a înv??at re?eta în Japonia, dintr-o carte cu re?ete italiene?ti. Mi-a spus c? cel mai important sfat din carte a fost c? ?mâncarea trebuie s-o g?te?ti cu pl?cere ?i dragoste, s? fii delicat cu ingredientele?. ?i-a?a am înv??at cum s? pr?jesc corect usturoiul. SpaghettiMitGarnelen (2a)
Spaghetti cu creveti Ingrediente:
250 gr. creveti
250 gr. rosii cherry
2 c??ei usturoi
1 ardei iute ro?u (f?r? semin?e)
100 ml vin alb sec
200 ml sup? de legume
100 ml ap? în care s-au fiert spaghetele
p?trunjel verde tocat pentru decorat
300 gr. spaghetti (de preferin?? italiene?ti)
sare
piper SpaghettiMitGarnelen (5a) Mod de preparare:
Regula de baz? la prepararea pastelor: ?Sosul a?teapt? sosul?, adic? sosul trebuie s? fie gata înainte ca pastele s? fie fierte. Se preg?tesc toate ingredientele necesare. Ro?iile se spal? ?i se taie pe jum?tate (sau sferturi, dac? sunt mai mari). Usturoiul se cur??? ?i se taie felii sub?iri. Creve?ii se cur??? ? se verific? dac? intestinul a fost scos (se face o t?ietur? cu cu?itul pe _spatele_ creve?ilor ?i se soate intestinul), se spal? ?i se usc? cu un ?erve?el de buc?t?rie. Se toac? p?trunjelul ?i ardeiul iute (pentru copii se poate renun?a la el). SpaghettiMitGarnelen (8a) Se pune o tigaie la foc s? se înc?lzeasc?. Se adaug? 3-4 linguri ulei (nu ulei de m?sline!), se reduce focul la ?mic? (la 3, pe o scar? de la 1 la 9). Se adaug? feliile de usturoi ?i se las? s? se pr?jeasc? încet. E foarte important ca focul s? fie mic ?i usturoiul s? nu se ard?. SpaghettiMitGarnelen (10a) Se adaug? apoi ardeiul iute ?i vreo 5-6 creve?i ?i se pr?jesc la foc mic împreun? cu usturoiul timp de 2-3 minute, apoi se m?re?te temperatura. Ro?iile se preseaz? pu?in, pentru a ob?ine pu?in suc ?i apoi se adaug? în sos. SpaghettiMitGarnelen (11a) Când sucul din ro?ii se reduce ?i începe s? sfârâie, se adaug? vinul alb ?i se las? s? fiarb? la foc mare timp de 5 minute. Alcoolul se va evapora. (Pentru copii, se poate renun?a la vin ? în loc de asta se va folosi doar supa de legume). Se adaug? apoi supa de legume ?i se continu? fierberea vreo 10 minute. Se adaug? apoi restul de creve?i ?i se fierbe în continuare 2-3 minute. Se condimenteaz? cu sare ?i piper dup? gust. SpaghettiMitGarnelen (15a) Între timp se pune ap? la fiert pentru spaghetti. Când apa clocote?te se adaug? sare ?i pastele. Se fierb dup? indica?iile de pe etichet?. (Dac? pastele nu sunt italiene?ti, e bine s? le gusta?i ? trebuie s? fie fierte ?al dente? ? deci nu moi). Dup? ce s-au fiert pastele, se re?in vreo 200-300 ml din apa în care s-au fiert pastele. Se strecoar? spaghetele, f?r? s? se limpezeasc? ?i f?r? s? se adauge ulei peste ele. Se pune o parte din apa în care s-au fiert spaghetele peste sosul de creve?i ?i se amestec? bine. Aceast? ap? face ca sosul s? se lipeasc? mai bine de paste. Se pune sosul peste paste ?i se amestec? bine. Se presar? cu p?trunjel ?i se servesc calde. SpaghettiMitGarnelen (16c)  










Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Rulouri de primavara - pui si creveti
Rulouri de primavara - pui si creveti
4 porții
1h5m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Spaghetti cu creveti, dovlecei si sofran
Spaghetti cu creveti, dovlecei si sofran
4 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Spaghetti cu sos de rosii
Spaghetti cu sos de rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Spaghetti con i gamberi
Spaghetti con i gamberi
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Carnatii de Plescoi – preparati dupa o reteta haiduceascaCarnatii de Plescoi – preparati dupa o reteta haiduceascaProsciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasicaProsciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasicaRetete cu ... crevetiRetete cu ... creveti

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: