Petitchef

Risotto cu st jacques si sofran

Felul principal
2 porții
5 min
45 min
Ușor
Nu vrei sa mananci carne de sarbatori? Opteaza pentru scoici! O reteta foarte usor de facut daca urmezi indicatiile noastre pas cu pas.

Ingrediente

Numarul de porții: 2
120 gr orez cu bob rotund pentru risotto

140 gr de scoici St Jacques

1 catel de usturoi

1 rosie

1 doza de sofran

1 cub de bulion

480 ml apa

2 linguri de smantana

cateva fire de cepsoara

ulei de masline

Preparare

  • Etapa 1 - Risotto cu St Jacques si sofran
    Puneti apa la fiert + cubul de bulion.
    Intr-o alta cratita, incalziti uleiul de masline. Adaugati orezul si prajiti timp de 2 minute. Apoi adaugati catelul de usturoi zdrobit, rosia decojita si taiata cubulete si doza de sofran.
  • Etapa 2 - Risotto cu St Jacques si sofran
    Se amesteca. Se dizolva cubul de bulion in apa si se adauga putin peste orez.Se amesteca din nou si se gateste la foc mediu pana cand orezul inghite toata apa.
  • Etapa 3 - Risotto cu St Jacques si sofran
    Adaugati iar din supa si lasati sa fiarba. Amestecati si continuati pana cand terminati de adaugat si incorporat toata supa (cubul dizolvat in apa).
  • Etapa 4 - Risotto cu St Jacques si sofran
    La final adaugati smantana lichida, amestecati bine si lasati deoparte.
  • Etapa 5 - Risotto cu St Jacques si sofran
    Incalziti uleiul de masline intr-o cratita si caliti scoicile pana cand sunt prajite. Adaugati cepsoara tocata, sare si piper.
  • Etapa 6 - Risotto cu St Jacques si sofran
    Pe o farfurie puneti risotto-ul cu sofran si lasati in centru un gol. Asezati in centru St Jacques prajite si cateva fire de cepsoara pentru a decora.
  • Etapa 7 - Risotto cu St Jacques si sofran
    Gata!

Video

YouTube

Poze

Risotto cu St Jacques si sofran, poza 1Risotto cu St Jacques si sofran, poza 2Risotto cu St Jacques si sofran, poza 3Risotto cu St Jacques si sofran, poza 4



Comentarii:

Socrate, 23/10/2018

Este amuzant sa citim comentarii ale unor nestiutori care sunt si tafnosi pe cat sunt de naivi...sau poate chiar de aceea?!?!....Petit chef ...Felicitari....faceti o treaba minunata...tineti-o tot asa!

(1) (0) Abuz
ancamaria, 28/02/2018

Da, retetele de pe aici sint, majoritatea, scrise de persoane plecate din tara, care ne amuza cu descoperirile lor culinare de pe aiurea :) Acuma, eu ma gindesc ca ele-s tot pentru gospodine care au fost, la origine, romance, iar acum gatesc si ele cu ce au, sarmanele, pe acolo pe unde sint. In tara de bastina, nenorocita asta de tarisoara a noastra, a celor ramasi acasa, inca se bateste cu bulion, chiar si cumparat, daca nu facut in casa. Vai de capoul nostru, n-am auzit noi de bulion la cub? Rusine!!! De scoici nu zic nimic, ca astea-s pe toate drumurile...

(0) (0) Abuz
catinca, 16/12/2017

Am 76 de ani si ma distrez urmarind zilnic retetele transmise de Dvs. dar nu am auzit, pana acum, de bulion la cub!

(1) (0) Abuz
Răspuns Petitchef_ro:

De fapt este un cub ca si cel de concentrat de supa.


Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Risotto de quinoa si ciuperci
Risotto de quinoa si ciuperci
3 porții
55 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Risotto cu roquefort
Risotto cu roquefort
2 porții
45 min
Ușor
Rețetă St jacques crocante
St jacques crocante
12 porții
1h5m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Risotto cu sofran si calcan
Risotto cu sofran si calcan
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Scoicile Saint Jacques - „Reginele Marilor”Scoicile Saint Jacques - „Reginele Marilor”

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: