Petitchef

Spaghetti alla carbonara, rețeta cremoasă explicată pas cu pas

Gust ferm și cremozitate perfectă, paste carbonara un fel de mâncare iconic al bucătăriei italiene care este apreciată în întreaga lume. Atât de faimos, încât o zi specială i-a fost dedicată Carbonara Day. Rețeta acestui preparat italian se face folosind doar pecorino romano, guanciale, ouă și piper negru. Unii îl pregătesc cu ouă întregi, alții aleg doar gălbenușurile și altii, ca noi, care folosesc 1 ou întreg și un gălbenuș (pentru 2 persoane ) pentru un echilibru fantastic. Vă explicăm pas cu pas cum se pregătește Spaghetti alla carbonara.

Felul principal
2 porții
5 min
10 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

2

Materiale

  • Oală
  • tigaie
  • Furculiță (sau tel)
  • Cuțit
  • Tocător

Preparare

  • Etapa 1 - Spaghetti alla carbonara, rețeta cremoasă explicată pas cu pas
    În primul rând, puneți la fiert într-o oala, apă și sare. Odată ce apa fierbe, adăugați pastele
  • Etapa 2 - Spaghetti alla carbonara, rețeta cremoasă explicată pas cu pas
    Între timp, tăiați guanciale în fășii.
  • Etapa 3 - Spaghetti alla carbonara, rețeta cremoasă explicată pas cu pas
    Rumeniți guanciale într-o tigaie fără a adăuga grăsime. Va fi gata când va deveni translucidă și ușor crocantă (aveți grijă să nu o gătiți prea mult)
  • Etapa 4 - Spaghetti alla carbonara, rețeta cremoasă explicată pas cu pas
    Puneți oul întreg și un gălbenuș într -un bol. Apoi bateți-i cu furculița sau cu un tel.
  • Etapa 5 - Spaghetti alla carbonara, rețeta cremoasă explicată pas cu pas
    În acest moment, adăugați câteva linguri de grăsime eliberate de guanciale, piperul și pecorino romano (puțin câte puțin). Amestecați până obțineți un amestec cremos.
  • Etapa 6 - Spaghetti alla carbonara, rețeta cremoasă explicată pas cu pas
    Când pastele sunt gata, scurgeți-le și puneți-le repede în tigaie cu guanciale (păstrați puțină deoparte pentru decor)
  • Etapa 7 - Spaghetti alla carbonara, rețeta cremoasă explicată pas cu pas
    Acum luați tigaia de pe foc și turnați peste paste, amestecul de ou, piper și pecorino romano. Amestecați până când totul este bine combinat.
  • Etapa 8 - Spaghetti alla carbonara, rețeta cremoasă explicată pas cu pas
    Serviți. Adăugați pecorino romano ras, piper negru măcinat și câteva fășii de guanciale pe care le-ați ținut deoparte. Pastele Carbonara sunt gata!

Observații:

Pot păstra carbonara?
Pastele Carbonara sunt un fel de mâncare care trebuie mâncat doar gata, vă sfătuim să le serviți așa.

De ce să folosești guanciale?
În comparație cu baconul, guanciale are un gust mai intens și eliberează mai multă grăsime.

Ce format de paste să folosesc pentru carbonara?
Formatul cel mai folosit sunt spaghetele, dar în tavernele romane este adesea preparat cu rigatoni sau cu mezze maniche.

Cum să prevenim ca ouăle să gătească prea mult?
Crema de ou și pecorino trebuie să fie amestecate prin îndepărtarea tigaiei de la căldură pentru a evita gătirea sub formă de omletă.

Ce pot folosi în locul pecorino romano?
Puteți pregăti carbonara cu Parmigiano Reggiano sau puteți face un amestec de pecorino romano și parmezan.

Pot folosi doar gălbenușurile pentru a pregăti carbonara?
Da, multe versiuni de paste Carbonara folosesc doar gălbenușuri. Dacă doriți să încercați, vă reamintim să adăugați încă un gălbenuș la fiecare două persoane (2 persoane = 3 gălbenușuri). În acest caz, vă recomandăm să păstrați niște apă de la gătirea pastelor, deoarece crema poate fi mult mai densă și va trebui să o diluați pentru a ajunge la cremozitatea dorită.

Ce ouă să folosești pentru carbonara?
Vă sfătuim să folosiți ouă foarte proaspete, deoarece vor fi gătite datorită căldurii pastelor



Poze

Spaghetti alla carbonara, rețeta cremoasă explicată pas cu pas
Spaghetti alla carbonara, rețeta cremoasă explicată pas cu pas - poza 2
Spaghetti alla carbonara, rețeta cremoasă explicată pas cu pas - poza 3
Spaghetti alla carbonara, rețeta cremoasă explicată pas cu pas - poza 4
Spaghetti alla carbonara, rețeta cremoasă explicată pas cu pas - poza 5
Spaghetti alla carbonara, rețeta cremoasă explicată pas cu pas - poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas
Paste amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pesto calabrese și burrata cremoasă
Pesto calabrese și burrata cremoasă
4 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Pesto verde - pesto alla genovese
Pesto verde - pesto alla genovese
4 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto cu ciuperci - super rapid la thermomix
Risotto cu ciuperci - super rapid la thermomix
2 porții
35 min
Foarte ușor

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează